Најновије

ПОСЛАНИК СНС ПОДНЕО ОСТАВКУ: Тражио од БИА да провери посланика опозиције, а онда се о њему сазнало много тога (ВИДЕО)

Посланик Српске напредне странке Жељко Сушец поднео је "неопозиву оставку" на функцију у Скупштини Србије. Оставка је уследила након размене међусобних оптужби Сушеца и Маринике Тепић, самосталне посланице, која га је јавно оптужила за учешће у "коруптивним радњама".

Жељко Сушец (Фото: Јутјуб)

Мада слабо познат широј јавности, Шусец је посланик у Скупштини Србије још од 2012. године. Ипак, према подацима Отвореног парламента, до сада је имао само седам говора на седницама републичког парламента, а представницима Владе Србије поставио је свега четири питања.

Последњи пут то је било 15. маја ове године, када је тражио одговор од БИА на питање да ли имају сазнања да посланица Мариника Тепић посредно и непосредно "контактира са лицима за које постоји основана сумња да сарађују са страним службама и агентима страних служби, које раде на рушењу поретка и дестабилизације Србије".

Међутим, убрзо је Тепићева упитала Министарство унутрашњих послова и Агенцију за борбу против корупције да ли су упознати са коруптивним радњама у којима је, како је рекла, учествовао управо посланик Жељко Сушец. Она је навела да је Апотека Панчево, која се иначе гушила у дуговима и била у блокади, исплатила 3,8 милиона динара или око 40.000 евра за разне пластичне кесе и вреће занатској радњи "Гиги" која је у власништву Смиљке Сушец, иначе његове мајке.

Убрзо након тога, Сушец међутим доноси одлуку о подношењу оставке на место посланика, која је и званично достављена Скупштини Србије у суботу, а у понедељак је ушла у скупштинску процедуру.

Занимљиво је да је он навео да подноси неопозиву оставку, иако се о њој не гласа и не може да се повуче, као и да је оверена код нотара, што до сада није био случај.

"Блиц" је покушао да дође до Сушеца, али се он није јављао на телефон. Контактирали смо и његове страначке колеге, али су нам рекли да им није познато да је он после шест година у парламенту поднео оставку.

- Баш сам се видео јуче са њим, али ми ништа није рекао - каже Верољуб Арсић, посланик напредњака.

"Директор је на годишњем одмору"

Иако се то не наводи у његовој имовинској карти, Сушец је и директор Шумског газдинства "Банат". Како је једном приликом изјавио, Агенција за борбу против корупције му је одобрила да обавља ту функцију, јер нема сукоба интереса.

Сушеца смо покушали да добијемо и на том радном месту, али нам је секретарица кратко одговорила:

- Директор је на годишњем одмору.

На сајту Агенције за борбу против корупције пише и да је Сушец одборник у Скупштини Панчева и да месечно на тој позицији зарађује 13.981 динар. На функцији посланика месечно је примао 110.000 динара.

Погледајте ОВДЕ како су напредњаци организовали дочек новом градоначелнику Београда.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА