Најновије

Фестивал јапанске културе у Београду од 5. до 8.јула

Јапан – земља излазећег сунца, самураја, трешњиног цвета и чајева. Београђани ће од 5. до 8. јула у Дому омладине имати прилике да се упознају са традицијом и културом ове необичне земље и да сазнају много тога о њеној историји,народу, азијатским веровањима и обичајима.

Јапан (Фото: Илустрација)

Фестивал ”Јапанизам 2018'”, у организацији удружења “Сакурабана” и Дома омладине Београда, посетиоцима ће пружити прилику да чују мало више о стриповима из Јапана, Кине и Кореје, као и да се упознају са историјом ове три земље. Тема овогодишњег догађаја носи назив “Божанства Азије”, па ће на ту тему бити постављена изложба радова домаћих и страних аутора.
Јапанска, корејска и кинеска традиција, њихово писмо и култура, као једна од најстаријих и најкомплеснијих на свету, за многе су и даље велика непознаница. У току ова четири фестивалска дана, Београђани ће чути много тога о азијској музици, њиховим специфичним инструментима, покретима, начину певања. Такође, корејска козметика је одувек једна од најпознатијих и најчувенијих ствари којима се ова земља поноси и данас је веома присутна и уважена на светском тржишту. На једном од овогодишњих предавања дискутоваће се о корејској козметици као светском феномену који је одговоран за то што азијати изгледају тако дуговечно и младолико. Биће речи о томе који су њихови најпознатији брендови, на чему је козметика базирана  и сл.
Опште је познато да у Јапану праве најчудније и најбизарније рекламе на свету. Организатори фестивала су ове године скупили најинтересантније рекламе, направили њихову компилацију и пуштаће их посетиоцима на великом биоскопском платну, анализирајући њихов садржај, хумор, циљну групу. Поред тога, учесници фестивала такмичиће се у цртању, рецитовању хаику поезије, извођењу дечијих представа, а целокупан програм пратиће пројекције филмова важних за јапанску и кинеску културу.


Део посвећен путописима из Кореје и Јапана представља важан део ове манифестације. Сваке године амбасада Кореје отвара конкурс који пружа прилику да победници посете ову земљу. Један од њих био је и Илија Вељић, који ће свим посетиоцима пренети своја искуства из Сеула и других градова Јужне Кореје, као и са људима које је на свом путовању сретао. Осврнуће се на природне лепоте, архитектуру, али ће открити и која су најбоља места за куповину, изласке, које барове треба посетити и коју азијску храну пробати.


Улазнице за ''Јапанизам 2018'' можете купити на свим благајнама Евентима.

 

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА