Најновије

РУСИ РЕКЛИ “ДОСТА ЈЕ БИЛО”: Активирали ново оружје, са Запада више ни птица неће моћи да улети! (ВИДЕО)

Руске ваздушнодесантне снаге су добиле нове системе за контролу ваздушне одбране Барнаул-Т, саопштило је руско Министарство одбране.

Барнаул Т (Фото: Јутјуб)

98.гарда ваздушнодесантне дивизије, ваздушнодесантна дивизија руских ваздушнодесантних снага у Иванову, добила је серију нових система за контролу ваздушне одбране Барнаул-Т.

Командант 98. гарде ваздушнодесантне дивизије, Николај Чобан, рекао је да је читав тим био веома задовољан доласком нових врста оружја, које је способно да смањи време на неколико секунди до откривања непријатеља.

Барнаул-Т је основни подсистем команде и контроле ваздушне одбране интегрисаног система управљања снагама и оружјем који је дизајниран да открије ваздушне циљеве и контролише системе ваздушне одбране војске, поморских јединица и ваздушнодесантних снага.

Системи користе 9С932-1 обавештајни и контролни модул са 1Л122-1Е радаром који је монтиран на БТР-МД Ракушка амфибијску гусеничну шасију или МТ-ЛБУ.

Нови систем за контролу ваздушне одбране користећи аутоматизовану опрему на тактичком нивоу повећава ефикасност САМ система кратког домета и до 20%, и смањује трошкове ракета по погођеној мети и до 30%.

Основни подсистем контроле и команде за ваздушну одбрану Баранула-Т је дизајниран тако да уклопи контролна места ваздушне одбране тактичких јединица са напредном аутоматизованом, комуникационом и опремом за размену података, како би се ефикасно контролисале снаге и оружје ваздушне одбране, координирале њихове активности, и повећала њихова мобилност и преживљавање у свим борбеним условима.

Прочитајте ОВДЕ какво то моћно појачање добија руска авијација.

Извор: Вебтрибјун

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА