Најновије

КОХА ДИТОРЕ: Тачи припрема терен за "болне компромисе"

Косовски председник Хашим Тачи припрема терен и јавност за компромисе у завршној фази дијалога са Београдом, а уместо поделе, прихватио би аутономију за север Косова, са већинским српским становништвом, оценио је приштински аналитичар Имер Мушкољај.

Тачи и Вучић (Фото: Јутјуб)

Имер Мушкољај симптоматичним оцењује учестале конференције за медије Хашима Тачија, након последњег сусрета са председником Србије Александром Вучићем у Бриселу.

"Хашим Тачи je одржао три конференције, како би коментарисао завршну фазу преговора са Београдом, након кратког, 'али тешког', састанка са српским колегом у Бриселу. Тачи је споменуо болне компромисе које ће Косово морати да учини како би се постигао коначни споразум са Србијом, без даљег разјашњавања", преноси Коха диторе.

Мушкољај тврди да својим честим изјавама, Тачи покушава да припреми терен за "болне компромисе", те да би један од могућих компромиса могао да буде аутономија за северни део Косова.

"Председник Тачи намерно задржава тему поделе на дневном реду. При томе, припрема терен за оно што се сматра болним компромисом у разговорима са Србијом, што изгледа као аутономија за север. Када се ово деси, он ће моћи да каже да је, између аутономије и поделе, он изабрао мање зло. У супротном, Тачи не би морао толико да се бави могућношћу поделе, односно размене територија", рекао је Мушкољај.

Прочитајте ОВДЕ шта је рекао владика Теодосије о подели Косова.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

“Вучићу су жене са Косова љубиле руку, а он их је све издао”

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА