Најновије

АМЕРИКА СЕ ПОВЛАЧИ ИЗ СИРИЈЕ: Курди предају територије влади у Дамаску

Према незваничним информацијама постигнут договор између СДС и владе у Дамаску.

Курдски борци (фото: KurdishStruggle)

Према информацијама које преносе сајтови блиски властима у Дамаску, челници Сиријских Демократских Снага, које махом чине Курди, и представници владе у Дамаску постигли су данас договор. 

Званични представници Сиријских Демократских Снага нису хтели да дају никакве изјаве о садржини постигнутог договора, већ су издали кратко саопштење за штампу у којем наводе: 

"Састанак је довео до усвајања одлуке да се формирају комитети на различитим нивоима који ће даље развијати дијалог и преговоре осигуравајући прекид насиља и конфликта који разара сиријско друштво и народ. Договор нас води ближе децентрализованој и демократској Сирији." 

Са друге стране, извори блиски влади тврде да је договорено да Сиријске Демократске Снаге предају град Раку и велику област Ал Хасак сиријским властима. 

Такође се наводи да је Извршни Комитет Сиријских Демократских Снага обавестио Дамаск да Сједињене Државе имају намеру да повуку трупе и укину базе на сиријској територији и да ће процес повлачења организовати са Русима у наредном периоду. 

ОВДЕ погледајте како је Сиријска Армија уништила ИД. 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Снимци борби у Кунеитри

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА