Најновије

ВУЛИН ПОРУЧИО ТЕОДОСИЈУ: Ако не помажете, не одмажите!

Алекасандар Вучић се бори против најмоћнијих земаља на свету да би сачувао то што имамо на простору Косова и Метохије, да би сачувао Србе и државу Србију на КиМ и ако не можете или нећете да помогнете, немојте ни да одмажете, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин коментаришући отворено писмо владике Теодосија, који је против поделе Косова и Метохије.

Александар Вулин (ФОТО: Министарство одбране)

Према речима министра Вулина, не постоји готово решење за Косово и Метохију и да би о њему, уопште, могли да говоримо и било би добронамерно да сви сачекамо да се решење види, да се понуди, па да се тек онда изјаснимо о њему, наводи се у изјави Вулина.

"Жао ми је што владика Теодосије није био тако гласан када је Вук Јеремић избацио УНМИК са простора Косова и Метохије, када је избацио УН и довео Еулекс. Могао је да пише и отворена писма када су Јеремић и њему слични правили границу на простору Косова и Метохије, и када су се договарали са европљанима, а лагали Русију и све оне који су хтели да нам помогну", истакао је Вулин.

Епископ рашко-призренски Теодосије сматра да би подела која се помиње у вези решења Косова и Метохије, као и свака друга размена територија у историји, довела до масовног исељавања Срба с југа КиМ и страдања вековима старе духовне и културне баштине нашег народа.

Владика је недавно, у отвореном писму, истакао да су све учесталије изјаве политичара из Београда и Приштине о територијалној подели Косова неодговорне и да изазивају страх код српског становништва. Што би, према његовом мишљењу доволо до новог егзодуса Срба.

И да дамо Косово нећемо се померити ни корак ка ЕУ, више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Посета Александра Вулина Кини

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА