Најновије

ВУЧИЋ: Албанци сада нападају из јужног правца преко Липљана

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да нису потребна никаква посебна сазнања да би се видела промена демографске слике на југу централне Србије.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

„Не морам да имам никаква посебна сазнања. Прођите "пипак" надомак Врања данас. У Бујановцу је било раније више од 50 одсто српског стаовништва, а данас је 41 до 42 одсто“, објаснио је он упитан да прокоментарише информације да Албанци на исти начин како су освајали Косово, куповином за велике паре некретнина, покушавају да населе југ Србије.

Он је, у Никинцима након показне вежбе, рекао да је видео како су се Албанци страшно забринули због његових речи да Срба има све мање у Чаглавици, Бресју и Косову Пољу, те да је „Глас Америке“, бројао Србе.

„Што не кажу колико је Срба било у Чаглавици, Косово Пољу, Бресју. Погледајте да ли у Бресју има данас један или два српска стана“, казао је Вучић.

Рекао је да је проблем у Србији што не волимо да сагледамо истину, шта каже свет, већ волимо да чујемо само оно што о себи кажемо.

„То никада нисам разумео. Ја сам рекао сушту и праву истину. Што „Глас Америке“ није казао колико је Срба продало куће у Чаглавици и по којој цени, на какав начин, као и како Албанци нападају данас јужни део из правца Липљана“, упитао је он.

Вучић је указао да држава кроз различите фондове покушава да спречи продају српске земље око манастира Грачанице.

Најавио је да ће са детаљним подацима о продаји имовине изаћи ускоро пред јавност.

Критиковао је што је некима важније само да критикују њега, а да их је браш брига за будућност Србије и нашег народа на КиМ.

Заступам само српске интересе

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да заступа једино интересе Србије, за разлику од неких који га критикују.

Он је истакао да је њима циљ само да се дочепају власти због новца којег сада има захваљујући спроведеним реформама како би наставили да краду, а поводом изјава појединих црквених великодостојника рекао да имају право да изнесу своје мишљење.

Вучић је одговарајући на питања новинара после показне вежбе ВС у Никинцима рекао да се и насмеје када види насловне стране појединих медија са сликом владике Амфилохија, или да у Ђиласовим и Шолаковим медијима цитирају поједине црквене великодостојнике, а такође и оне из невладиног сектора који од агностика, атеиста... постају највећи верници.

Како је рекао, својевремено се нису сетили да дају сличне коментаре када су неки други постављали границе на Јарињу и Брњаку, косовске личне карте, давали легитимизацију самопроглашеној независности пред МСП, док пребацују разне ствари њему који се бори да нешто уради.

Додао је и да се ради о онима који су ћутке или готово ћутке подржавали ту независност, а изгледа да им и смета што се сада дешавају ствари супротне томе.

"Не заступам албанске интересе - заступам српске интересе и интересе Србије", поручио је Вучић.

Навео је и да када је причао о Врању говорио је оптимистично, а да о Врању причају они који појма немају о стварној ситуацији, већ само размишљају да се дочепају власти, јер виде да има новца које је управо он обезбедио спроведеним реформама.

Да вређам црквене великодостојнике нећу никада, навео је председник Србије и додао да се залаже за одвојеност цркве и државе, али да му неће сметати да црква изнесе своје мишљење нити забрањивати људима да мисле како мисле.

На крају је поручио да ће изаћи пред грађане са идејом за коју сматра да је најбоља за нашу будућност.

Двери дефинитивно улазе у Савез за Србију, више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић са данашње вежбе у Никинцима

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА