Најновије

Црногорци нам забили нож у леђа и зарањају га све дубље! Ево шта су сад урадили

Скупштина Црне Горе усвојили су данас одлуку о упућивању до 40 припадника црногорске Војске у Међународну мисију "Одлучна подршка" у Авганистану и два штабна официра у Кфор на самопроглашеном Косову.

Војска Црне горе (Фото: vojska.me)

Посланик Демократског Фронта (ДФ) Андрија Мандић рекао је раније, током расправе, да одлука о упућивању војника на самопроглашено Косово и у Авганистан није добро решење.

"Ово је истрајавање на политици која нас је дубоко поделила, а кулминација је била 2008. године када је Црна Гора признала самопроглашену јужну српску покрајину Косово и Метохију за независну државу", рекао је Мандић.

Он сматра да је слање официра на самопроглашено Косово само проба како би се већ у наредном кораку могла послати опасна порука да Црна Гора своје војнике не васпитава у духу његовања патриотских вредности.

Посланик ДФ-а Милутин Ђукановић подсетио је да се на Космету тренутно налазе мисија УН, Еулекс ЕУ, и НАТО мисија Кфор.

"Ако је иједна од ових мисија антисрпска, онда је то Кфор. Зар није довољно да на Косову и Метохији постоји мисија УН? Очигледно да није, јер НАТО пакт који контролише Кфор не верује УН зато што се у Савету безбедности питају и Русија и Кина", навео је Ђукановић.

Српски министар одбране Александар Вулин рекао је раније да Србија не може гледати као пријатељску евентуалну одлуку Црне Горе да своје војнике пошаље у јужну српску покрајину, не као подршку безбедности Срба већ независности такозваног Косова.

"Жалим што руководство Црне Горе упорно заборавља да на Косову и Метохији постоји и српски народ и интереси Србије", рекао је Вулин.

Трамп прети изласком САД из НАТО, ЕУ у паници, а Путин задовољно трља руке! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Војска Црне горе-подаци

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА