Најновије

МИЛОШЕВИЋ ЈЕ ЗНАО ДА ГА ТРУЈУ! АДВОКАТ ТВРДИ: Дан пре смрти дао ми је писмо за Лаврова, сутрадан сам га ВИДЕО МРТВОГ У ЋЕЛИЈИ!

Бивши председник СР Југославије и лидер СПС Слободан Милошевић знао је да га Хашки трибунал систематски трује и због тога је, само дан пре смрти, затражио помоћ од Русије.

Слободан Милошевић (Фото: Правда)

Ово тврди познати адвокат Зденко Томановић, који је Милошевића заступао и бранио пред Трибуналом. Томановић каже да му је Милошевић само дан пре смрти дао писмо за Сергеја Лаврова у коме је преклињао да га Москва спасе из Хага. Сутрадан је пронађен мртав у ћелији.

Томановић се присећа да се Милошевић последњег дана живота понашао чудније него иначе и да је имао посебан захтев за њега.

- Дан пре него што је у ћелији пронађен мртав, Милошевић ме је замолио да дођем нешто раније код њега у затвор. Тражио је да његово, руком написано, писмо однесем у руску амбасаду, са захтевом да се то писмо преда министру Сергеју Лаврову. У том писму се жалио да га у Трибуналу трују и тражио је да га Русија спасе и заштити! Ја сам одмах предао то писмо руској амбасади, а пријем тог писма је касније потврдио и сам Лавров. Међутим, дан касније Милошевић је пронађен мртав - рекао је Томановић за 'Недељник'.

Овај адвокат био је једини Србин који је видео мртвог Милошевића у хашкој ћелији.

- На томе сам инсистирао и усмено и писмено тог дана када је пронађен мртав. И након доста препирки дозволили су ми да га видим. Сва врата у затвору су била затворена, све ћелије затворене, није се чула ниједна реч, ниједан звук. Када су коначно откључали његову ћелију, Милошевић је лежао мртав на кревету, прекривен делимично чаршавом, с отвореном књигом и наочарима на столици поред кревета - подвлачи Томановић.

Коментаришући ове Томановићеве тврдње, адвокат Светозар Вујачић уверен је да је све то истина.

- Слободан Милошевић је за тај срамни хашки суд био интелектуална и морална громада. Тачно је да су га тровали и на крају убили! Намерно су му давали погрешан лек, 'рифампицин', који му је подигао крвни притисак. На крају, Милошевић је једноставно 'пукао' као балон... - објашњава Вујачић.

Његов колега адвокат Боривоје Боровић подсећа да је било тражено да се Милошевић пусти на привремену слободу ради лечења у Москви.

- Милошевић је тражио да се лечи у Русији. Међутим, управа затвора и секретаријат Хашког трибунала одбили су тај предлог и захтев. Његова одбрана написала је потом жалбу. Ипак, негативан одговор је поново стигао, и то само дан пре Милошевићеве смрти. Тог дана кад му је стигло решење да је његова жалба одбијена, здравствено стање му се нагло погоршало - закључује Боровић.

ОВДЕ погледајте зашто Вучић лажним информацијама плаши Србију везано за Косово и Метохију.

Извор: Недељник

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Забрањени спот о Вучићу и Косову и Метохији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА