Најновије

ОГЛАСИЛА СЕ САРА ВИДАК ИЗ ПРИТВОРА: Нисам крива, у питању је велики неспоразум!

Представници институције омбудсмана посетили су данас српску држављанку Сару Видак која се налази у притвору у Спужу и констатовали да се њена права у притвору поштују

Сара Видак (Фото: Сара Видак/Фејсбук)

Како се наводи у саопштењу омбудсмана, Видак је рекла да сматра да случај није етнички мотивисан, али да се сматра недужном, додајући да читаву ситуацију сматра за велики неспоразум и да никада није имала проблема са правосудним органима, преноси РТЦГ.

Како се наводи, разговор је обављен у просторијама Истражног затвора у Спужу, а посета је извршена по замолници Заштитника грађана Србије, Зорана Пашалића. Том приликом Видак је представницима Институције омбудсмана рекла да сматра неоснованим притварање, да је недужна као и да жели што пре да изађе из притвора.

Раније данас објављено је да је суђење Сари Видак (20), студенткињи из Београда, држављанки Србије и Канаде, заказано за 31. август у Котору, а до тада она ће остати у притворској јединици затвора у Спужу, уколико суд у међувремену не прихвати понуђену гаранцију од 10.000 евра да би се бранила са слободе.

Сара Видак је оптужена да је напала судију Прекршајног суда у Котору Јелену Станишић док је обављала службену дужност, а наводно због изречене казне од 90 евра за саобраћајни прекршај Сарином момку.

Прочитајте ОВДЕ зашто су у ствари Црногорци оптужили Сару Видак.

Извор: Танјуг/Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како је Милогорац покушао да спречи дочек Српске (православне) Нове године у Подгорици

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА