Најновије

"У Црној Гори малтретирају Србе"

Председник СПС и министар спољних послова Ивица Дачић рекао је да Србија и његова партија са забринутошћу гледају на серију потеза званичне Подгорице, у којима се, како истиче, јасно могу препознати тортура и дискриминација над грађанима Србије у Црној Гори, као и над Србима у тој земљи.

Дачић (фото: Јутјуб)

То је саопштила Нова српска демократија (НСД), чији се лидер Андрија Мандић данас у Београду састао са Дачићем.

Дачић је, како је навела НСД, изразио бојазан да се "ради о смишљеном пројекту, о могућој организованој политичкој акцији усмереној против српског народа".

"Држављани Србије трпе малтретирање од стране црногорског судства и тужилаштва, безразложно се притварају, неки су годинама у притвору, други имају забрану изласка из Црне Горе, а посебна прича је дискриминација над Србима из Црне Горе којима се покушавају ускратити сва могућа права, од запошљавања до тога да им се забрањује употреба српског језика у школама, на удару се налази СПЦ, прогоне се политички лидери Срба...", рекао је Дачић, наводи се у саопштењу.

Он је, преноси НСД, казао да "нема примера у Европи у 21 веку, да је један народ у тако лошем положају, као што су то Срби у Црној Гори".

Лидер НСД се сложио са министром Дачићем и саопштио читав низ података који потврђују да се Срби у Црној Гори налазе под страховитом државном тортуром.

- Црна Гора се жели окренути наопако, и поставити на неке темеље на којима никада није била, и на којима не може опстати јер се окреће против себе, своје историје и традиције. Наша обавеза и дужност је да бранимо наш народ, српски језик, Цркву, историју, традицију, да пружимо отпор на сваком мјесту гђе смо нападнути и покажемо жилавост као и до сада - казао је Мандић.

Он је изразио задовољство због тога што је власт у Србији препознала тешку ситуацију, и исказала спремност да помогне Србима у Црној Гори.

У саопштењу се каже да су Дачић и Мандић, у отвореном и пријатељском разговору, разматрали актуелне теме које се тичу ситуације у региону, са акцентом на односе између Србије и Црне Горе, и положају српског народа у Црној Гори.

ОВДЕ погледајте како је власт украла 180 милиона намештањем тендера.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шиптари бране митрополиту Амфилохију и верницима да уђу у цркву

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА