Најновије

МОГЕРИНИ О ДИЈАЛОГУ: Тешко, али могуће

Висока представница за спољну политику и безбедност ЕУ Федерика Могерини састала се са аустријским председником Александром ван дер Беленом са којим је разменила ставове о недавним контактима које је имао, посебно у вези са дијалогом Београда и Приштине.

Могерини (Фото: Јутјуб)

Могеринијева је истакла да су подршка коју Беч и аустријски председник лично дају у овом смислу веома значајни, објављено је на сајту високе представнице ЕУ.

"Ја ћу имати нови круг дијалога за председницима Србије Александром Вучићем и Косова Хашимом Тачијем у Бриселу у петак 7. септембра. Наставићемо са тешким али како сам већ рекла могућим разговорима у вези са правно обавезујућим споразумом", рекла је Могеринијева.

Додала да је нагласак који Аустрија и аустријско председавање Савету ЕУ стављају на Западни Балкан и његову перспективу у ЕУ изузетно важан.

"Верујем да пројекат ЕУ неће бити комплетан док Западни Балкан не буде део наше породице, то нам говоре географија, историја али и економија и безбедност", истакла је Могернијева.

Према њеним речима, не може се заборавити шта се тамо десило пре само пар деценија.

"У нашем је интересу да оставимо врата отворена и да се они прикључе европској породици, уколико испуне услове", закључила је Могеринијева.

Хероји са Кошара добили булевар, а живе и умиру као последњи бедници! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Састанак Федерике Могерини и премијера Вучића у вили Мир!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА