Најновије

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ ПРЕТИ: Све те руске ракете, торпеда... Знате шта?

САД су изузетно добро заштићене од било каквог нуклеарног оружје, укључујући и од руског, изјавио је галвнокомандујући стратешким снагама америчке војске генерал Џон Хајтен.

Генерал Хајтен (Фото: Јутјуб)

„Све те нуклеарне снаге о којима говори Русија, те хиперзвучне ракете, торпеда, па и крстареће ракете са нуклеарним бојевим главама… Знате шта? Они и даље немају стратешке подморнице и не могу ништа да учине против наших 400 лансирних станица за ракете широм територије САД“, рекао је он.

Према његовим речима, управо из тог разлога, америчке снаге, када је реч о међусобном обуздавању, и даље су ван било какве конкуренције.

„Ми можемо да доминирамо и да одговарамо на било који напад, одакле год он дошао“, додао је.

Међутим, медији подсећају да је руски председник Владимир Путин, током обраћања Федералној скупштини у марту ове године, представио најновије видове руског наоружања који немају пандана у свету. 

Реч је о ракетном комплексу „сармат“, подводним дроновима „посејдон“, крстарећој ракети „буревесник“, авијационом ракетном комплексу „кинжал“, али и ласерском оружју.

Путин је, такође, навео да је израђено суперсонично оружје из система „Авангард“, а реч је о ракетама које лете високим слојевима атмосфере хиперзвучном брзином, што их чини апсолутно отпорним на било које средство противваздушне и противракетне одбране.

Шта НАТО спрема Русима у северном Атлантику сазнајте ОВДЕ.

Извор: Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Војни аеромитинг у Русији.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА