Најновије

ИЗРАЕЛ БЕСАН ЗБОГ ИСХОДА РАТА: Уз подршку Руса и Иранаца Сиријска армија је јача него на почетку...

Министар одбране Израела Авигдор Либерман рекао је да то што председник Сирије Башар ел-Асад враћа Сирију под своју контролу представља добру ствар за Израел, који нема намеру да се меша у унутрашња питања својих суседа.

Илустрација (Фото: Правда)

"С наше тачке гледишта, стање у Сирији се враћа на оно што је било пре грађанског рата, где се јасно зна коме се обраћате, зна се ко је одговоран и ко је централна власт", рекао је Либерман.

Више од седам година од почетка рата, снаге сиријске владе су од побуњеника и џихадиста повратиле читаве регионе и сада контролишу скоро две трећине Сирије, укључујући и готово све најзначајније градове. Влада у Дамаску има подршку Русије, Ирана и либанског Хезболаха.

"Ми немамо намеру да се мешамо у унутрашња питања Сирије под условом да Сирија поштује три тачке које су за нас важне", рекао је израелски министар.

Либерман је као важно поменуо "поштовање споразума о раздвајању из 1974" којим је створена демилитаризована зона на Голанским висоравнима, чији је велики део Израел окупирао. УН и Сирија ту окупацију сматрају илегалним.

Он је поновио да "сиријска територија не сме да буде коришћена као иранска испостава против Израела" као и да не сме да служи као транзитна зона за "оружје намењено либанском Хезболаху".

О новом нападу терориста на сиријски град Алепо сазнајте ОВДЕ

Извор: АФП

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руска авијација.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА