Најновије

ПРИПРЕМЕ ЗА КОНАЧНИ ОБРАЧУН: Сиријска војска гомила трупе на северозападу земље (МАПА)

Са чистом ситуацијом на југу земље сиријска војска се окреће северу и врши припреме за обрачун са побуњеницима у том крају.

Тенк сиријске војске у дејству (фото: Јутјуб)

Сиријска Арапска Армија се припрема за неколико важних битака које ће се десити у провинцији Латакија.

Мапу тог региона можете погледати испод... 

Први важан напад ће се фокусирати на Џабал Ал Акрад и Џабал Туркмен регионе у северној Латакији који су под делимичном контролом Хаџат Тарир Ал Шам, Слободне Сиријске Армије и неколико џихадистичких фракција. 

За разлику од претходних борби у овом региону мтк офанзива неће стати све док Сиријска Арапска Армија у потпуности не затвори границу према турској у региону Латакија.

Ова североисточна граница региона Латакија према Турској је дуго главна зона за улазак џихадистичких побуњеника из Турске у Сирију. 

Ако успеју да затворе ову границу то ће бити одличан положај за напад на џихадистичко утврђење Џизр Ал Шугур.

Док ће Четврта Дивизија бити фокусирана на северну Латакију, Тигрове снаге ће се бавити заузимањем целог северног дела Ал Габ висоравни. 

Због своје близине граду Џизр Ал Шугур, висораван Ал Габ мора да буде заузета пре него што Сиријска Арапска Армија крене према овом стратегијском граду. 

Ал Габ висораван је тренутно под контролом Тарир Ал Шам, Слободне Сиријске Армије, Туркестанске радничке партије и Џабат Тарир Сурија.

Последњи део офанзиве Сиријске Арапске Армије ће се фокусирати на заузимање џихадистичког упоришта Џизр Ал Шугур, које је лоцирано уз саму границу са Турском. 

Град Џизр Ал Шугур су у мају 2015. заузели терористи и од тада је главно стециште за све џихадистичке групе у северозападној Сирији. 

Из овог града се такође лансира већина пројектила и дронова, тако да је то још један разлог зашто врховна команда сиријске војске и руска војска желе да поново заузму град. 

ОВДЕ погледајте све о руском хеликоптеру који је убица тенкова. 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Напредовање Сиријске војске кроз пустињу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА