Најновије

АМЕРИ НИСУ СВЕСНИ ШТА ИХ ЧЕКА АКО НАПАДНУ! Иран прави армију од чијег марширања ће се трести цела Азија!

Мохамад Ахади, заменик министра одбране за међународне послове, представио је планове иранске војне надоградње, објавила је у суботу новинска агенција ИРНА.

Иранска војска (Фото: Јутјуб)

- Повећање капацитета балистичких и крстарећих ракета ... и стварање бораца нове генерације и великих бродова дугог домета и подморница са разним способностима наоружања су међу новим плановима овог министарства - рекао је Ахади.

Званичник је нагласио да међународне санкције против Техерана нису успеле да угуше иранску индустрију, нарочито не производњу оружја Исламске Републике.

- Имамо потребну инфраструктуру и оно што треба да урадимо је истраживање и развој, а истовремено надограђујемо и јачамо одбрамбену индустрију, ослањајући се на веома високе научне капацитете земље и на десетине хиљада дипломираних студената из техничких области и инжињеринга – навео је он.

Раније је Техеран одбио да расправља о свом ракетном програму са другим државама, наглашавајући да је у питању његова одбрамбена природа и да нема везе са нуклеарним споразумом из 2015. године, такође познатијем као Заједнички свеобухватни план акције (ЈЦПОА).

Турска је Хаџат Тахрир ал Шам ставила на листу терористичких организација. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Иранске специјалне јединице

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА