Најновије

ОБРАДОВИЋ: Не сећам се да се Вучић извинио због Лабанових претњи да ће чупати гркљан!

“Савез за Србију до краја ове недеље упутиће званично писмо, које ће потписати свих десет оснивача Савеза, надлежнима у Радио телевизији Србије и Радио телевизији Војводине којим ће затражити хитно отварање простора за преношење ставова опозиције на јавним медијским сервисима…

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

…Кључна тачка слободе медија и демократије биће ослобађање ова два јавна сервиса и на томе ће Савез за Србију интензивно радити у наступајућем периоду. Уосталом, грађани који гласају за опозицију, такође, плаћају претплату за јавне медијске сервисе и имају права да знају све и да чују своје политичке представнике“, рекао је на конференцији за новинаре Бошко Обрадовић, лидер Покрета Двери и један од оснивача Савеза за Србију, напомињући да у последњих осам месеци ни један од лидера опозиције није гостовао ни у једној емисији ових јавних сервиса почев од јутарњег програма до ударних информативних емисија, нити је уимао прилике да одговори на све лажи и клевете. Упитао је и у којој демократској држави тога има.

Обрадовић је навео да је посланичка група Двери изложена највећим могућим нападима и клеветама, лажима који на дневном нивопу долазе из редова власти. Навео је и да се против ове странке већ два месеца води интернет кампања, да се објављују преписке чланова Двери, извештаји са састанбака, рачуни, а да нико из Двери нема могућности да на те клевете и лажи одговори, ни у парламненту Србије где се опозицији забрањују реплике, али ни на телевизијама са националном фреквенцијом, које истовремено преносе седнице Главног одбора владајуће Српске напредне странке.

Коментаришући прозивке опозиције које је Вучић изрекао на седници ГО СНС, лидер Двери рекао је да га председник Србије још једном неодољиво подсетио на Кију Коцкара, водећу ријалити звезду, јер он и јесте највећи ријалити политичар у историји Србије и много је више зрео за Задругу 2 и за Парове него за функцију председника Србије.

У том смислу, каже Обрадовић, иде и Вучићева изјава да је његова политика о Косову и Метохији поражена, а да притом нико не зна која је заправо његова политика о Косову и Метохију и самим тим не зна шта је то поражено. “Можда би председник Вучић могао да дође у парламент и да пренесе о чему је до сада тајно преговарао и трговао у вези са КиМ и општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа па да онда знамо шта је то поражемо. Ми овде у овом Дому Народне скупштине нисмо никада чули са каквом он то платформом за Косово одлази на те преговоре. Све теме ће уосталом доћи на ванредним и редовним заседањима парламента, па чак и слепи мишеви који ће се наћи на наредној седници парламента, али Косово никада неће “истакао је Обрадовић и додао да су предстојећи локални избори у Лучанима велики изазов и да ће Савез бележити и пријављивати све изборне нерегуларности које буде тамо уочио..

Коментаришући прозивке Жељка Веселиновића на Главном одбору СНС, Обрадовић је подсетио на још актуленог градоначелника Суботице Богдана Лабана, који је “симбол насиља бахатости, безобразлука. “Сетите се чувене Лабанове претње : Ишчупаћу ти кркљан, појешћу га као мој пит бул. Ставићу ти бетоинске ципеле. И поред свега изрееченог он је и даље  високи функционер СНС и градоначеник Суботице и да ли после свега треба да причамо о насиљу у Србији, посебно о насиљу опозиције. Овакви људи, попоут Лабана су ведете СНС-а и никада нису одговарали за овакве ствари. Да ли су се Вучић и СНС икада извинили због понашања својих  ункционера, попут Лабана Да ли су се извинили за све квалификације које су изрекли на рачун опозиције, које иду од кретени, шљам, лопови издајивце. Нису никада. Са друге стране опозиција и када претера и када изађе са неодговарајућим изјавама, зна да се извини грађанима и онима које су можда увредили. Е то је та кључна разлика између власти и опозиције. Власт вам никада неће признати да је погрешила и никада се неће извинити. Називаће вас најгорим именима, а ви никада нећете имати порилику да им одговорите“, закључио је Обрадовић на конференцији за новинаре у парламенту Србије.

Прочитајте ОВДЕ о каквом то силовању прича Вучић.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Да рушим Вучића хоћу, нови Пети октобар нећу.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА