Најновије

ТАЛИБАНИ ОСВАЈАЈУ АВГАНИСТАН: Нанели су жесток ударац авганистанској војсци, јер су им...

Дана 29. септембра хеликоптер Авганистанских ваздухопловних снага (ААФ) пао је у село Манди Кол у округу Кохи Сафи у источној провинцији Парван, према телевизији ТОЛО.

Талибански борци у Авганистану (Фото: Јутјуб)

Портпарол провинције Парван рекао је да je особље авганистанског хеликоптера нападнуто. Неколико сати касније, талибани су преузели одговорност за напад и рекли да су његови борци оборили хеликоптер када је извршио напад у Кохи Сафију. Са друге стране, постоји извештај да је хеликоптер "слетео". "Глас Џихада" (новинска агенција Талибана) јавља да су локални очевици видели да је хеликоптер "био у пламену док је падао на земљу".

Стручњаци нису били у стању да идентификују тип хеликоптера због лошег квалитета слике коју су објавили Талибани. Међутим, агенција ТОЛО јавља да је хеликоптер имао тзв. АНА команде. То сугерише да је то био руски Ми-17 из авганистанских "Крила специјалних мисија".

Амерички хеликоптери учествују током дана акцији против Талибана у области Тари Кот, провинцији Урзуган, како би ослободили цивиле.

Ово је други авганистански војни хеликоптер који се срушио овог месеца. Дана 15. септембра, Ми-17 срушио се у округу Кхак-е-Сафид у западној провинцији Фарах, и том приликом су погинула четири официра. Тада су Талибани преузели одговорност за обарање хеликоптера, али су званичници Авганистана јавили да је узрок пада отказивање технике и квар.

На југу Сирије у току важан сусрет племенских старешина. Погледајте ОВДЕ детаље.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како талибански борац обара амерички хеликоптер у Авганистану

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА