Најновије

ВОЈСКА СРБИЈЕ ДОБИЈА НОВУ ПУШКУ: Полуаутоматски снајпер М-91 уводи се у складу са пројектом 1.500+

Српска војска до краја године добија нову полуаутоматску снајперску пушку М-91, најављује помоћник министра одбране за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић.

М 91 (Фото: Јутјуб)

Милорадовић каже да ово оружје има све напредне карактерике модерног наоружања, а уводи се у складу са пројектом “1.500+”.

- Идеја је да ова пушка замени постојећу М-76 у сваком пешадијском одељењу. Оружје је у потпуности домаће производње. Има неколико врло важних модификација, ергономија је боља и на њу се могу додавати разни оптички и електронски додаци – објашњава Милорадовић.

Према његовим речима, једна од иновација је и кундак који се по висини може подесити за сваког војника посебно као и могућност да носи ножице, што стрелцима омогућава максималну ефикасност.

- Део опреме биће и оптички нишан, који производи Телеоптик-жироскопи, са увећањем и до десет пута, као и ноћни нишан “Сова”, такође домаће производње, који увећава шест пута. Користиће постојећу муницију калибра 7,62x54 мм за митраљез М-84, али и снајперски метак за гађање на удаљеностима већим и од 800 метара.

Реч је о врло савременој врсти војне опреме, која ће, по завршеним тестирањима, бити у употреби до краја године – најављује Милорадовић.

Почела интензивна фаза преобуке пилота за “летећи тенк” Су-25СМ3. Вишр о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА