Најновије

ВУЧИЋ ЈЕ НАЈВЕЋА БАБА У СРБИЈИ: Отужни подизвођач радова Ангеле Меркле и Тони Блера

Дан пре него што је у директном преносу посетио најстарију баку у Београду, Наду Павловић (107 лета), Александар Вучић је, такође у директном преносу, још једаред показао ко је највећа “баба” у Србији- он, лично!

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Пише: Михаило Меденица

Наиме, налик оним злурадим бабама што поваздан абрују с кошилуком хулећи на све и свакога, понајвише на своје, Вучић је посету Борута Пахора, председника Словеније, искористио да се по ко зна који пут пресамити ко нарикача над микрофоном и залелече трагичну истину како га његов народ не разуме, не схвата месијанску визију и наравно не жели да му буде боље јер смо примитивно племе које лови доручак, моли се каменом облутку и још дуго не планира да сиђе с гране с које нас очински ваби бананом, али авај, узалуд.

Наравно, говорио је о Косову и Метохији, његовој јеванђељској борби да сачува барем метар привида како није бесрамно издао све, и нашем неразуму да схватимо суштину “компромиса” јер на заветној светињи ваља водити рачуна како о интересима Албанаца тако и о интересима западних “савезника” који се отиру помажући нам да распетљамо тај чвор- превезујући га у омчу око врата читаве Србије!

Ако не у свести и савести, верујем да негде у Уставу пише како је обавеза, ОБАВЕЗА председника Србије да води рачуна искључиво и интересима Србије, но, рекох, трагедија је што на Андрићевом венцу столује подизвођач радова Ангеле Меркел и Тони Блера а не председник, никако државник, који је, ето, пун разумевања и за интересе оних који су ’98. и ’99. показали да се најживље интересују за мртве Србе и неалбанце!

Да се разумемо, нису сви Албанци главосече и крвници, Косово и Метоија је и њихов дом али је наша колевка, наш завет, наш искон и наша вечност, но они чију власт здушно подржава, с којима преговара и шурује, којима подводи Србију- најгори су ђавољи накот и једини њихов интерес је што више српских гробља и што мање олтара, и тачка!

Зар о њиховим интересима бринеш, Александре Вучићу?!
Исти онај Александар Вучић који се до доласка на власт заклињао да ни стопа најсветије српске земље неће бити дата поганима, да би данас толико инсистирао на “компромису” који, наравно, подразумева да нас компромисно нема на Косову и Метохији, а да они компромисно прете великом Албанијом до Калемегдана?!

Не само што прете већ приљежо раде на томе, али се то с прозора твог кабинета не види од копрене златног доба у које си нас увео, јел да?!
Компромисно ти је свега један дан сметала “војска косова”, то збориште највећих крвника, више је и не помињеш?

Компромисно се негде поткраде као спореда вест скрављење аши светиња, паљење и пљачкање домова повратика, пребијање мученика што се на прадедовини усуђују да проговоре језиком Дечана, Грачанице, Девича, Зочишта, Самодреже, пећке светиње…

Компромисно Срби не могу на задушнице у Ђаковицу?!

Компромисно ћемо заборавити Старо Грацко,

Гораждевац, Пећ, Клину, Клечку, Бајгору, Белаћевац,
Радоњићко језеро, Јуник, Паштрик, Кошаре, Ораховац, Велику Хочу…

Морамо мислити на интересе оних што су у Круми наживо издадили срце детету од 20 лета?!

Компромисно нећемо никад више питати где су главе оца Харитона и Стефана?!

Где су кости из прекопаних гробница?!

Где су читава гробља?!

На чијој је земљи проклети Бондстил?!

Где су тела див- јунака, деце, палих на Проклетијама?!

Чији је корен шам- дуда у пећкој порти?

Што је најгоре, није мало оних који верују у твоју лаж како Србија може напред само ако се не осврће за собом, не схватајући да колико год ишао напред- за тобом остаје огњиште, дом, једино чему се увек враћаш!

Може Србија напред без Косова и Метохије, напред у ништавило!

Напред без прага, колевке и гроба!

Напред без крста и олтара!

Напред без векова у дане који ће је питати: “Ко си ти, незнанче, и шта тражиш овде, убога луталице?!”

Напред да се тај “чвор” размрси и јаче стегне у омчу…

Ако је интерес Србије да постоји без Косова и Метохије, веруј, мада то одлично знаш Александре Вучићу- Србија може постојати још једино у тужном сећању на народ који је прихватио да постоји као сенка којој се отргао човек…

Са киме се лидери дела опозиције у Србији састају у Европском парламенту, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Два у један

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Дај мало танге

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА