Најновије

ШИПТАРСКИ МИНИСТАР У ЦГ ПРЕТИ! Отимаћемо храмове СПЦ

Он је потврдио да се увелико припрема Нацрт закона о слободи вероисповијести, додајући да у његовој изради није учествовала најбројнија верска заједница - СПЦ у Црној Гори.

Мехмед Зенка (Фото: Јутјуб)

Министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка најавио је да Влада Црне Горе планира отимање храмова Српске православне цркве.

Он је потврдио да се увелико припрема Нацрт закона о слободи вероисповијести, додајући да у његовој изради није учествовала најбројнија верска заједница – СПЦ у Црној Гори.

– Министарство има изузетно добре односе са свим верским заједницама изузев мало са Српском православном црквом, која пласира неке приче да се криво коментарише нацрт закона. Тај закон ће гарантовати, у то сам сигуран, свакој вери иста права у Црној Гори, казао је он.

Зенка је Телевизији Вијести потврдио да Нацрт закона предвиђа да се држави „врати црквена имовина која јој је припадала до 1920. године“, али да акт још није коначан, јер је циљ да се постигне што шири консензус.

– Проблем имовине има и исламска заједница, те страхове има и католичка заједница у Црној Гори, али само је за са Српску православну цркву то национализација. Нацрт закона предвиђа да оно што је било државно до 1920. године остане државна имовина, али ово није крајња реч, казао је Зенка.

Како прете Србима у Холандији на Божић и не дозвољавају им литургију, погледајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мехмед Зенка

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА