Најновије

ОКРВАВИЛИ РУКЕ! Ердоган активирао тајну војску, због онога што су урадили диже се коса на глави! УН тражи моменталну реакцију!

Турска би могла да буде сматрана одговорном за погубљења неколико курдских бораца и једног политичара која је извела једна Анкари блиска оружана група, а та дела би могла бити окарактерисана као ратни злочин, упозориле су данас Уједињене нације.

Турске специјалне снаге (Фото: Јутјуб)

"Позивамо турске власти да одмах покрену независну, транспарентну и непристрану истрагу и да приведу одговорне од којих се неки могу идентификовати преко видео снимака који су сами објавили на друштвеним мрежама", рекао је портпарол УН за људска права Руперт Колвил.

Он је рекао је да тај снимак показује како припадници групе Ахрар ал-Шаркија, блиске Турској, врше погубљење тројице курдских заробљеника на аутопуту између Хасаке и Манбиџа 12. октобра. Истог дана убијен је и курдски политичар Хеврин Калаф на истом путу и од стране исте групе.

Према речима Колвила, групне егзекуције могле би се означити као ратни злочини, преноси Ројтерс.

"Турска би као држава могла да се сматра одговорном за повреде које почине придружене групе док год Турска над њима има ефективну контролу или над операцијама у којима се те повреде права догоде", рекао је Колвил.

Прочитајте ОВДЕ  чиме се то хвали Ердоган.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА