Најновије

НОВИ ИНЦИДЕНТ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ВУКОВАРА: Пенава бацио на под статут града на ћирилици, па потом извређао Србе!

Градоначелник Вуковара Иван Пенава направио је инцидент на седници Градског већа Града Вуковара, када је на под бацио предлог статута Вуковара на ћирилици.

Градоначелник Вуковара Иван Пенава (Фото: Јутјуб)

Предлог статута му је дао одборник СДСС-а Срђан Колар, након одлуке Већа да се нису се стекли услови за равноправну употребу ћирилице у Вуковару.

На статуту који је Колар предао Пенави наслов је био исписан ћириличним писмом, док је поднаслов на латиници на коме пише "Да се боље разумемо", што је и наслов кампање Српског народног већа која има за циљ скидање стигме са ћирилице.

"Ово сматрам чином агресије о којој сам причао, а која долази у режији Српског народног већа, Милорада Пуповца и СДСС-а у Вуковару", рекао је Пенава и поручио Колару да га је дубоко увредио.

Како је рекао, Колар је тим чином "погазио сав напор и труд" у процесу мирне реинтеграције.

"Ваши су узори четничке шубаре и споменици који окружују овај град. Занима вас оно што нисте успели 1991. године да уведете ћирилицу у овај град. Силоване жене вас не занимају. Мртва деца вас не занимају! Ако буде требало против великоспрске агресије јуче, данас, сутра свим средствима!", рекао је Пенава.

Колар је на то, како се наводи, оптужио Пенаву да не може да прихвати трећину становништва у Вуковару, а заменик градоначелника Вуковара Срђан Милаковић оценио да је седница градског већа организована као "суђење српској заједници, припадницима српске националне мањине у Вуковару, али и у целој Хрватској".

Прочитајте ОВДЕ зашто је неминовно да дође до распада БиХ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА