Најновије

ПАЦОЛИ: Слагали су нас пред гласање о таксама да су обезбедили подршку америчке амбасаде

Сваки нови косовски премијер, изузев Харадинаја, ће укинути таксе, каже тзв. косовски шеф дипломатије Беџет Пацоли.

Пацоли (Фото: Јутјуб)

Како је казао синоћ у емисији "Рубикон", "са изузетком Рамуша Харадинаја, кандидати за премијере који тврде да неће укинути таксе, лажу".

- Тај победник на изборима, онај будући премијер који каже да ће задржати таксе, лаже. На најхуманији начин могу рећи: Лаж. Ја искључујем Харадинаја из овога, јер га познајем као тврдоглавог и кад се фиксира на нешто, не можете то да промерите код њега. Не мења свој став - рекао је Пацоли за КТВ.

Како је казао, "он може прекршити обећање, али од такси неће одустати". Међутим, како каже, "сви остали који су подржавали идеју о таксама, након избора неће имати исти став".

- Постоји мишљење да он не може коегзистирати с порезом, али може их укинути ако жели да размишља даље. С друге стране, други ће укинути порез и ослободити пут дијалогу. То је реалност која нас чека после избора - рекао је још Пацоли.

Пацоли је такође и оптужио одлазећег тзв. заменика премијера Енвера Хоџаја, да је чланове владе преварио када је тврдио да је обезбедио подршку америчке амбасаде за увођење првобитне мере од 10 одсто на увоз робе из Србије и Босне и Херцеговине која је била на снази неколико недеља пре увођења таксе од 100 одсто.

Зато су, како каже, сви гласали за предлог, "али показало се да је неистинито, да нико није разговарао са америчком амбасадом".

Сама одлука о таксама фактички је на снази била само два месеца, тврди Пацоли, након чега је српска роба ушла на косовско тржиште "у другом паковању", алудирајући на наводе медија да се српска роба декларише као црногорска или македонска.

Пацоли је критиковао и још једну одлуку тзв. владе чији је био део - навео је да је гласање о војсци збрзано.

- Не верујем да смо добили одобрење од међународних пријатеља. Нисам био на свим разговорима које је водио премијер, али мислим да смо требали да чекамо неки други тренутак. Морали смо да радимо на јачању КБС, ако желимо да купимо нешто, да купимо за КБС. Кажем да је то било ужурбано - рекао је он.

И док је имао критике на рачун тзв. владе које је био део, Пацоли је синоћ као најбољег премијера којег је Косово имало, издвојио Ису Мустафу, лидера ЛДК који је водио владу чији Пацоли није био део.

- Попут Харадинаја, и Мустафа је човек од речи - тврди Пацоли.


Северна Кореја лансирала „неидентификоване пројектиле“ након што је пристала да настави преговоре са САД-ом. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: КоССев

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА