Најновије

ПОСЛЕДЊЕ АМЕРИЧКО УПОРИШТЕ У СИРИЈИ: Остаци војске се згруписали око нафтног поља! Чека се завршни ударац!

САД планирају да задрже контролу над нафтним пољима на источној обали Еуфрата упркос сталном повлачењу трупа. Амерички министар одбране Марк Еспер рекао је новинарима да Вашингтон жели да буде сигуран да нафтна поља не дођу у руке ИД-а или других милитаната.

Сиријска војска (Фото: САНА)

 

Према медијским извештајима, број америчких трупа који остају на подручју нафтних поља Омар биће 200. Очекује се да ће остати још 400 војника повезаних са САД-ом. Овај број, потпомогнут америчким ратним ваздухопловством, биће довољан да се осигура то подручје.

Међутим, остаје нејасно како Вашингтон планира да експлоатише заплењена нафтна поља када снаге Асадовог режима су распоређуене око читавог америчког гарнизона.

Највероватније, нафтна поља ће постати још једана преговарачка тема у сиријској стратегији Вашингтона.

Североисточна Сирија и даље је део земље са највише сукоба упркос привременом примирју у региону.

Према турском министарству одбране, од почетка Операције “Пролеће мира” неутрализовано је укупно 765 „терориста“. Говорећи на Светском форуму ТРТ-а, председник Реџеп Тајип Ердоган рекао је да Турска током 17-годишњег мандата владе „никада није седила за столом с терористичким групама“ и „никада то неће учинити.“

Поред тога, Ердоган је осудио Запад, укључујући ЕУ и НАТО државе, јер су стајале против Турске током њене операције на северу Сирије. Ердоган се надаље присетио своје надолазеће посете Русији да би разговарао о процесима који су у току на североистоку Сирије. Током брифинга за штампу 17. октобра, портпаролка руског министарства спољних послова, Марииа Закхарова, рекла је да је Русија „одувек признавала легитимне интересе Турске у погледу безбедности својих граница“ и залаже се за „практичну сарадњу између Дамаска и Анкаре на основу Адана из 1998. године. “

Изјаве руске стране постале су још један доказ сталне сарадње Турске, САД-а и сиријско-руског блока око ситуације на североистоку Сирије. У овој ситуацији верзије које описују тренутну ситуацију на североистоку Сирије као унапред договорени сценарио који игра на руку Дамаску, Москви, Вашингтону и Анкари изгледају још поузданије.

Руске и сиријске снаге заједничком акцијом запалиле турску границу! Више о томе прочитајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА