Најновије

ПРЕДСЕДНИК СИРИЈЕ ОБИШАО ВОЈНИКЕ НА ФРОНТУ У ИДЛИБУ: Асад назвао Ердогана лоповом и пљачкашем! (ФОТО)

Председник Сирије Башар aл Асад посетио је фронт у провинцији Идлиб и недавно ослобођени град Хобајт, саопштила је прес-служба сиријског лидера.

“Председник Асад састао се са војницима сиријске владине армије на фронту у области града Хобајта у провинцији Идлиб“, наводи се у саопштењу.

Прес-служба је такође објавила фотографију Асада окруженог војницима и официрима, као и мапу фронта према којој се наспрам Хобајта налазе насеља која контролишу терористи групе Хаџат Тахрир ел-Шам.

Сиријски председник констатовао је да је одмах након почетка турске „агресије“ на северу земље власти контактирале различите политичке и војне снаге региона и изразиле спремност да подрже било коју групу која се противи Турској.

“То није политичко решење, већ уставна и патриотска дужност. Да то нисмо урадили, не бисмо заслуживали ову земљу“, рекао је Асад.



Шеф државе је напоменуо да Курди већ дуго уверавају Дамаск у своју спремност да бране север Сирије, међутим Турска је освојила низ градова „за неколико дана“.

Асад је турског председника назвао лоповом који се бави пљачком сиријске територије и ресурса.  
Према речима сиријског председника, битка за Идлиб је кључна за уништавање хаоса и тероризма у земљи. Асад је нагласио да су сви региони Сирије подједнако важни, али у зависности од војне ситуације одређене територије имају предност.

Хобајт је сиријска војска ослободила од формација терористичке групе 11. августа.

У операцији изведеној у августу, сиријска војска успела је да ослободи значајне територије на северу провинције Хама и југу Идлиба, које су терористи држали још од 2014. године. Кључни тренутак било је ослобађање стратешког града Кан Шејкуна и прилаз делу међународног ауто-пута М5 Дамаск – Алепо.

Прочитајте ОВДЕ како је руска бомба уништила терористички објекат у Сирији.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА