Најновије

ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ ТРАЖИ ПРОМЕНУ УСТАВА: Милов режим дискриминише Србе у Црној Гори!

Опозициона црногорска коалиција Демократски фронт (ДФ) очекује подршку у Скупштини Црне Горе за своју иницијативу за измене и допуне Устава јер, како истиче, у њој нема ничег ни антидржавног ни рушилачког.

Челници Демократског фронта (Фото: Јутјуб)

Чланови Председништва ДФ-а су на конференцији за медије у Подгорици саопштили да је примена Устава показала низ недостатака и пропуста, и да зато желе да понуде јавности материјал који ће омогућити преговоре за унапређење уставног амбијента.

"Актуелна црногорска власт толико манипулише Уставом и када су у питању виталне вредности Устава", рекао је Небојша Медојевић, додајући да Устав дискриминише и српску заједницу у Црној Гори.

Устав Црне Горе од 2007. показао је да не функционише на најбољи начин и тражи одређене допуне, рекао је Андрија Мандић, додајући да иза предлога стоји 17 посланика ДФ-а.

Према речима Милана Кнежевића, у њиховом предлогу измена Устава нема ничег ни антидржавног ни рушилачког.

"Као што видите, ради се о демократским тековинама и решењима. Наше измене су подељене на нека четири сегмента, од идентитетских, изборних, увођење референдума и сегмент који се тиче правосуђа", рекао је Кнежевић.

"Да смо имали легитиман судски савет, утемељен на Уставу и закону државе, не би сада слушали о огромним размерама корупције у Тужилаштву," рекао је Кнежевић.

Званичници ДФ-а инсистирали су да се у Скупштини бира и председник Врховног суда.

"Ни једна одлука се не може донети без (председника Мила) Ђукановића или (премијера Душка) Марковића, то је очигледно. За последицу имамо потпуно срозавање црногорског правосуђа," сматра Кнежевић.

Они сматрају да тако предложене уставне промене и допуне одговарају једном мирном друштву.

Упитан имају ли већ одговор неког од колега у парламенту да ће подржати такав предлог ДФ-а, Кнежевић појашњава да је потребно 25 потписа посланика да би то ушло у процедуру, а две трећине у скупштини за изгласавање измена и допуна Устава.

Преговоре у вези са Уставом очекују наредних дана.

На питање ако не прође њихов предлог, хоће ли бојктовати изборе, Кнежевић одговара да прво желе да сачекају да виде шта ће и како бити.

Прочитајте ОВДЕ како се обрукала хрватска политичарка Дубравка Шуица.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА