Најновије

АМЕРИЧКИ ПРЕДСЕДНИК САТЕРАН У ЋОШАК? Саветница Пенса тврди: Разговор Трампа и Зеленског је био неприкладан и необичан

Саветница за спољну политику америчког потпредседника Мајка Пенса, Џенифер Вилијамс, оценила је да је телефонски разговор између председника САД и Украјине, Доналда Трампа и Володимира Зеленског, био неприкладан, наводи се у транскрипту њеног сведочења, који је Одбор за обавештајна питања Представницког дома америчког Конгреса објавио у недељу.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Реч је о њеном сведочењу 7. новембра, на сесији затвореној за јавност, посвећеном телефонском разговору двојице државника, који је у фокусу истраге о опозиву Трампа.

Вилијамс, која је слушала разговор двојице председника 25. јула ове године, сматра да је Трампово инсистирање да Украјина спроведе политички осетљиву истрагу било "необично и неприкладно", преноси Ројтерс.

Представнички дом САД објавио је и транскрипт ранијег сведочења Тимотија Морисона, званичника Савета за националну безбедност, које је такође одржано иза затворених врата.

Морисон је рекао да су га забринуле примедбе које је Трамп упутио украјинском председнику Зеленском, али је одбио да одговори на питање сматра ли разговор Трампа и Зеленског нелегалним или неприлицним.

“Непријатно ми је звучала било каква идеја да би председник Зеленски допустио себи мешање у нашу политику”, навео је Морисон, који је такође слушао разговор двојице председника.

Вилијамс и Морисон јавно ће сведочити 19. новембра.

И званичник Беле куће задужен за буџет Марк Сенди сведочио је у суботу Представничком дому иза затворених врата, о стопирању испоруке војне помоћи Украјини.

Сенди, званичник канцеларије, чији је делокруг рада располагање буџетом, први је представник те институције који је сведочио након што су три званичника одбила обавезујуће судске позиве да се појаве на сесији.

Притисци америчког председника на Украјину у фокусу су истраге коју предводе његови политички ривали демократе, а која покушава да утврди да ли је Трамп злоупотребио своја овлашћења да би подрио своје могуће противнике на председничким изборима 2020. године.

Прочитајте ОВДЕ зашто је Борис Џонсон сломио срце америчкој бизнисменки.

Извор: Глас Америке/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА