Најновије

ЗАЕВ ПРЕЛОМИО! Одлучен датум ванредних избора! После одбијања ЕУ, решио кад да поднесе оставку!

Политичке странке треба да припреме листе кандидата за превремене парламентарне изборе 12. априла 2020, јер цео поступак око ратификације приступног протокола за учлањење Северне Македоније у НАТО очекује се да буде окончан до 11. фебруара, када се распушта и актуелни састав македонског Собрања", поручио је премијер Северне Македоније Зоран Заев.

Зоран Заев (Фото: Јутјуб)

"Све пројекције које смо урадили указују да приступни протокол за Северну Македонију у НАТО треба да ратификује још само Шпанија, која одржава парламентарне изборе 10. новембра, а има заказану конститутивну седницу парламента за 3. децембар. То значи да имамо цео јануар и десетак дана фебруара, и довољно времена да се то заврши", додао је Заев.

Он је нагласио да је 12. април договорен датум за превремене изборе у Северној Македонији.

Генерално не очекујем промену датума за изборе, али истовремено шаљем поруку да треба да будемо свесни о одговорности коју имамо према држави, као што смо били одговорни и позвали на превремене парламентарне изборе", истакао је.

Северна Македоније иде на превремене парламентарне изборе зато што су европски лидери одложили почетак приступних преговора са том земљом.

Пре одржавања избора, односно 3. јануара 2020. године актуелни премијер Заев ће дати оставку и биће формирана техничка влада, у чијем саставу ће бити и министри из опозиционог ВМРО-ДПМНЕ, као гаранцује за спровођење фер и поштених избора.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије огласио се саопштењем на изјаву председника Црне Горе Мила Ђукановића, који је рекао да је дошло време да се реши питање Цркве у овој држави.  Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА