Најновије

РУСКИ АМБАСАДОР БОЦАН-ХАРЧЕНКО О СТАЊУ НА КОСМЕТУ: Ситуација није најповољнија за обнову дијалога!

Амбасадор Русије Александар Боцан-Харченко је у интервјуу за РТС рекао да сада није најповољнија ситуација за обнову преговора између Београда и Приштине.

Александар Боцан Харченко (Фото: Јутјуб)

“Не могу да кажем да је сада најповољнија ситуација за обнову преговора. И ово је потпуно објективна оцена, јер Русија има и ја сам чуо понекад неке оптужбе на рачун Русије да Русија жели да спречи разговоре”, рекао је Боцан-Харченко.

Одговарајући на питање, ко је оптуживао Русију, он је рекао, да је било таквих разговора и да је и из Приштине чуо изјаве да Русија не жели преговоре и нема жељу да се реши питање Косова заувек.

“Ова изјава стигла је на адресу Русије која је увек подржавала да се реши то питање више него партнери из западних земаља”, додао је Харченко.

“Између осталог, ми сматрамо да је ова ствар јако важна, преговарачки процес између Београда и ЕУ у Бриселу под окриљем ЕУ има такав темељ и подршку у УН. Али конкретне прилике, сада нпр. Приштина – доста је радикална ситуација и размишљања и изјаве. Још нису формирани привремени органи власти, сада према мом мишљењу нема преговарача, али још важније је да од стране Приштине није било ниједног помака, ниједног корака у сусрет образложеним захтевима Београда, пре свега ја мислим на тарифе, царине”, истакао је руски амбасадор.

Он је нагласио да су “неопходни предуслови и само преговори и без неких временских оквира”.

“С обзиром на то да је ситуација веома тешка, имам озбиљне сумње да је могуће за неколико месеци или за једну годину да се реши овај проблем и то одједном. Тешко је ово замислити”, закључио је Боцан-Харченко.

Сви се хвале кад дођу овде, а права истина скрива се и од породице и од пријатеља! Више о томе ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА