Најновије

ОНИ СУ МИЛИЈАРДЕРИ ИЗ СЕНКЕ! ЗАРАЂУЈУ СИЛНЕ ПАРЕ, А НИКО НЕ ЗНА НИ КО СУ: Толико се добро крију да јавност зна само њихове иницијале! (ВИДЕО)

Породица Ван дер Ворм су ретки милијардери који свој живот држе далеко од очију јавности. Та данска породица изградила је своје царство кроз "Холанд Америка Лајн", линију крстарења коју су продали фирми "Карнивал" 1988. године за тада невероватних 625 милиона долара.

Једна од њихових зграда (Фото: Јутјуб)

А 2019. завршиће у плусу од скоро четири милијарде долара! Али нејасно је где ће новац завршити.

"Породица би га могла користити за исплату дивиденди деоничарима, поновно улагање у нешто друго, пензије или чак филантропију", рекао је за Блумберг аналитичар Тијс Беркелдер. Иако је "Бизинис Инсајдер" послао писмо породичном трговачком друштву ХАЛ са питањима о пословању и одредишту новца, његови представници одбили су да коментаришу. Аналитичари откривају како су и ХАЛ и Ван дер Вормси необично тајновити око свог пословања, али и уопште око свог богатства и имовине, па никада у јавност не дају те информације.

Оно што је занимљиво је да ни један јавни документ не открива имена чланова породице - већ искључиво њихове иницијале. Једина ствар коју је јавност о њиховим финансијама успела да сазна дошла је кроз откриће "панамских папира", који су дошли у посед докумената након "цурења информација" из адвокатске фирме 2016. године.

Оно је открило лично финансијско пословање 12 вођа земаља, 128 јавних званичника и 29 милијардера са Форбсове листе, објавио је Блумберг

Из тих информација се сазнало да је ХАЛ имао своје седиште у Курасау, холандском карипском острву познатом по ниским пореским стопама због чега је популаран за богате странце.

Прочитајте ОВДЕ  који је то немачки председник рекао да се Немачка не би ујединила да није било једног Руса.

Извор: express. hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА