Најновије

ПЕСКОВ ОДГОВОРОМ ЗАПУШИО УСТА МАКРОНУ: Који делови тела Алијансе се налазе у живом, а који у мртвом стању? Нисмо ми патолози!

Портпарол Кремља Дмитриј Песков прокоментарисао је изјаву председника Француске Емануела Макрона да је НАТО у стању мождане смрти, рекавши да "нисмо ми патолози да можемо да одлучујемо о томе".

Дмитриј Песков (Фото: Јутјуб)

“Који делови тела Алијансе се налазе у живом, а који у мртвом стању - нисмо ми патолози да тако нешто процењујемо”, рекао је Песков.

Према његовим речима, НАТО је оригинално формиран као инструмент конфронтације, па чак и агресије, због чега Русија није склона преувеличавању улоге Алијансе када је реч о осигуравању стабилности и безбедности.

Песков је прокоментарисао и Макронову изјаву по питању три сценарија за развој Русије, те је нагласио да у њој постоје елементи које Москва користи приликом сарадње са другим државама.

НАТО на самрти

Француски председник Емануел Макрон оценио је у интервјуу за британски „Економист“ да је НАТО на самрти, а да се Европа налази на ивици понора.

Такође је упозорио чланице ЕУ да се више не могу ослонити на Сједињене Америчке Државе, односно да се од Вашингтона више не може очекивати да ће стати у одбрану земаља-чланица НАТО-а.

Прочитајте ОВДЕ која су, по Макрону, три циља Русије.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА