Најновије

ЂУКАНОВИЋ ЛАГАО И ПОКАЗАО НЕЗНАЊЕ У СКУПШТИНИ: Историчар га поклопио једном реченицом

Председник Црне Горе и лидер Демократске партије социјалиста (ДПС,) Мило Ђукановић, коментаришући Закон о слободи вероисповијести, казао је да идеја обнове Црногорске православне цркве има пуно историјско утемељење, те да се овим Законом правно уређује положај вјерских заједница у једној демократској држави.

Мило Ђукановић (Фото: predsjednik.me)

Такође, Ђукановић је казао да 1918. године Српска православна црква није постојала, већ да је настала 1929. године, а да је 1918. године постојала само Црногорска православна црква.

Овим поводом огласио се публициста и историчар Јован Маркуш који је казао да на на простору Црне Горе никада није постојала Црногорска православна црква, већ Митрополија црногорска, као што је то случај и данас.

„Како се званично називала Православна црква у Књажевини и Краљевини Црној Гори до 1918. године. Сами погледајте и уверите се што пише на званичном печату из тог времена! Значи никада није постојала Црногорска православна црква до 1918. године, већ Митрополија црногорска која и сада постоји“, рекао је портал Маркуш.

Да ли Мило наоружава џихадисте ис Исламске Државе, сазнајте ОВДЕ.

Извор: in4s.net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА