Најновије

СРПСКИ ВОЈНИЦИ НА СПЕЦИЈАЛНОМ ЗАДАТКУ НА БЛИСКОМ ИСТОКУ! Наши момци чуваће једну од најопаснијих граница на свету!

У касарни "Књаз Михаило" у Нишу данас је приређен свечани испраћај српским мировњацима који ће се придружити мултинационалној операцији УН у Либану (UNIFIL).

Војска Србија (Фот: mod.gov.rs)

Испраћају 161 припадника Војске Србије (пешадијске чете Треће бригаде Копнене војске), који ће бити ангажовани на очувању мира у тој земљи, присуствовали су министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић, а Вулин је српским мировњацима поручио да не забораве да носе плаву беретку са знаком Уједињених нација, али и да никада не забораве да носе - српску заставу и српску униформу.

- Ви чувате нашу заставу и наше велико и часно име и они који су били пре вас оставили су вам поштовање, наклоност, пажњу и љубав људи са којима су радили. Не смете да учините ништа мање. На вама је да сачувате то честито и лепо име, да сачувате поштовање и љубав које су оставили они пре вас. Будите храбри, вредни, дисциплиновани, али изнад свега водите рачуна о свакоме од вас. Да нам се вратите здрави, усправни, поносни и богатији за једно искуство - поручио је министар одбране.

Он је командиру пешадијске чете Милану Кубурићу и командиру вода за заштиту снага капетану Жељку Петровићу уручио заставе Србије, а они су у име колега обећали да ће све поверене задатке у мисији обављати часно и професионално, у складу с мандатом и задацима мисије.

Мајор Кубурић изјавио је да су сви припадници у потпуности спремни за извршење задатка. Како је истакао, обука је реализована у више фаза и била је комплексна, а од великог значаја била су искуства припадника који су раније били у мировним мисијама.

Старији водник прве класе Бојан Стојановић казао је да је спреман за мисију у Либану и за задатке које ће тамо извршавати, а десетар Владимир Милосављевић рекао је да је почаствован што је део контингента Војске Србије која иде у Либан.

Свечаности су присуствовали и заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Петар Цветковић, командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, заступник команданта Команде за обуку бригадни генерал Јелесије Радивојевић, заменик команданта Здружене оперативне команде генерал-мајор Илија Тодоров, представници Града Ниша, локалних самоуправа, верских заједница, чланови породица и пријатељи припадника који се упућују у мултинационалну операцију.

Дачић о предстојећим изборима! Випе о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА