Најновије

ТОТАЛНО РАЗОРУЖАВАЊЕ СРБИЈЕ: У једном дану наша земља изгубила 15.000 пушака! Све је претопљено у Железнику!

У Центру за рециклажу у Железнику данас је уништено око 15.000 комада оружја, чиме је настављен процес уништења наоружања који Министарство унутрашњих послова, уз подршку UNDP SEESAC (South Eastern Europe Small Arms Control, енг. Југоисточна европска контрола ситног наоружања), спроводи већ неколико година, саопштио је МУП.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Помоћник министра унутрашњих послова и начелник Сектора за материјално-финансијске послове Жељко Веселиновић присуствовао је овом догађају заједно са представницима UNDP SEESAC и Делегације Европске уније.

- До сада је уништено више од 100.000 комада наоружања. Данас је уништено око 15.000 комада оружја, од чега је 14.000 Министарство унутрашњих послова прикупило у разним поступцима - кривичним, прекршајним или управним. Један део је расходован у Министарству унутрашњих послова. Све ово не би било могуће без сарадње са партнерима, у првом реду са Европском унијом и UNDP SEESAC - рекао је Веселиновић.

Координатор пројекта Јелена Бујаковић из UNDP SEESAC истакла је значај овог догађаја који, како је поручила, доприноси активностима које Министарство унутрашњих послова спроводи у складу са националном стратегијом, као и са Мапом пута за контролу наоружања на Западном Балкану од 2019. до 2024. године.

- Задовољство ми је да могу да кажем да UNDP SEESAC континуирано помаже Министарству унутрашњих послова у спровођењу свих ових активности, што је значајно не само за националну, већ и за регионалну и међународну безбедност - поручила је Бујаковић.

Због чега је премијер Албаније Еди Рама стао на страну Србије на штету лажне државе Косово, сазнајте ОВДЕ.

 

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА