Најновије

ПРЕИМЕНОВАЊЕ УКРАЈИНЕ, БЕСПЛАТАН ХЛЕБ И СВАКОМЕ ПО КРАВА: Како тече предизборна кампања?

Рекордан број кандидата за председника Украјине не само да је повећао трошкове ЦИК-а, већ и пружио бирачима читаву палету опција у ком правцу може ићи земља.

Врховна Рада (Фото: РИА Новости)

Неки од предлога политичара су оригинални, други тролују украјинске грађане. Украјински портал '’Страна'’ је написао цео чланак о предизборним обећањима кандидата за председника државе.

Бесплатни часови енглеског и онлајн избори

Роман Бесмертни, независни кандидат, креативно је приступио састављању програма који је достављен ЦИК-у. У његовом пројекту могу се издвојити три тачке.

То су легализација операција са криптовалутама као средством плаћања, декриминализација меких дрога (кандидат указује да је „здрав начин живота резултат свесног избора вредности“), као и одбацивање употребе пластике у свакодневном животу.

Имењак Бесмертног, кандидат Роман Насиров, за кога је утврђено да има британско држављанство, сигуран је да не само он, већ сви Украјинци морају бити стручњаци за енглески језик. За то он обећава успостављање бесплатних државних програма за његово проучавање за све становнике земље.

Председнички кандидати углавном су посветили много пажње не само области образовања, већ и новим технологијама.

На пример, независни кандидат Ина Богословскаја обећала је да ће, цитирамо, 100% покрити територију земље модерним комуникационим системом од 5Г и јаче.

Да ли је кандидаткиња узела у обзир када је писала своју стратегију да чак ни 3Г није распрострањен по целој земљи.

Међутим, ако Богословскаја имплементира свој план, Украјина ће, испред Сједињених Држава и Кине, постати прва земља на свету са таквом покривеношћу. Једино остаје питање какве ће телефоне Украјинци користити, јер телефони са подршком за 5Г функцију нису комерцијално доступни у земљи.

Иновације за мигранте и отварање архива КГБ-а

На проблем масовне миграције из Украјине обратили су пажњу многи председнички кандидати.

Независни кандидат Николај Габер, који не фаворизује оне који су напустили Украјину каже "Неуспех у добијању двојног држављанства је кривично дело и кажњиво је законом", истиче кандидат, указујући намноге грађане који имају два пасоша.

Руслан Кошулински, кандидат десничарске партије Свобода је доста оштрији.

“Увести обавезну верификацију државних службеника, кандидата за изабране положаје уз помоћ детектора лажи за учешће у коруптивним активностима, сепаратизму, сарадњи са страним специјалним службама и држављанством других држава. Отворите архиве КГБ-а СССР-а ”, - указује он сакривајући чињеницу да је средином 90-их радио као кувар у Краснојарском региону у Русији.

Даље, на ово питање се осврнуо независни кандидат Алекандер Вашченко.

"Свако ко жели да живи у Русији и није починио злочине против Украјине, имаће времена да слободно пређе границу", рекао је кандидат, говорећи искрено да не жели држи становнике Донбаса у земљи.

Независни кандидат Владимир Петров приступио је питању високе технологије мало реалније. Он се обавезује да ће гарантовати "право на бесплатан интернет у одређеним дневним и месечним ограничењима за сваког грађанина Украјине".

Обавезна крава и бесплатан хлеб

Лидер Радикалне партије, Олег Љашко, је одлучан да врати Украјинце у село и предложи план.

"Када у сваком селу буде агро-прерада, фабрика хлеба и кобасица - онда ће сељаци имати посао, младост, живот и дечији смех ће се вратити у село", пише политичар у свом програму. За то, он предлаже да се "врати крава у село". По његовом мишљењу, то је могуће кроз обезбеђење субвенција у износу од "најмање 5000 гривни по грлу".

И Владимир Петров жели да гарантује право на свакодневни бесплатан хлеб сваком грађанину Украјине. Он такође планира да иницира измене и допуне Кривичног закона Украјине. По његовом мишљењу, амандмани би требало да се односе на укидање кривичне и административне одговорности за крађу производа у вредности до 1000 гривни.

Нови регион Украјине и ликвидација дужности председника

Кандидати су се дотакли и глобалнијих питања. На пример, Јуриј Деревјанко је обећао да ће створити још један регион у новој административно-територијалној структури Украјине - Кривој Рог.

Независни кандидат Јуриј Кармазин истакао је да ће предложити промену у тексту химне, исправљајући речи: “Украјина још није умрла” (како ће то исправити није назначено, - прим. ред.).

Независни кандидат Аркадиј Корнатски се обавезао да преименује Украјину у УНР - Украјинску Народну Републику (земља је имала тај назив пре сто година, - прим. ред.).

Два кандидатам Кармазин и Мороз, одлучили су, у случају победе на изборима, да ноставе себе без посла. Обојица су иницирали ликвидацију дужности председника. Први предлаже да се то уради одржавањем референдума, други указује на реални временски оквир за спровођење плана - “годину и по дана након избора”.

Смањење броја посланика - са 300 на 150

Као један од трендова изборних програма кандидата, могуће је издвојити обавезно укидање имунитета народних посланика и смањење њиховог броја у Врховној Ради. Бројеви варирају.

Виктор Бондар предлаже да се њихов број смањи са 450 на 250.

Кандидат из странке “Народна контрола” Дмитриј Добродомов - до 300. Јуриј Кармазин - до 225. Јулија Тимошенко - до 350. Представник “Самопомоћи” Андреј Садовој - до 300 људи. Олег Љашко - до 250.

Сергеј Тарута, кандидат из странке Основа, обећао је да ће смањити број посланика Врховне Раде Украјине са 450 на 250, створити горњи дом Врховне Раде од 54 особе са једнаком заступљеношћу у сваком региону Украјине.

Да ли ће Украјина извршити десант на Крим, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Кандидат Зеленски сахрањује Порошенка

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА