Најновије

РАСКРИНКАН РАТНИ ПРОФИТЕР: Eво како је Порошенко створио криминалну хоботницу за енормно богаћење!

У украјинској јавности се појавили неспорни докази који директно повезују првог човека Украјине са крупним финансијским махинацијама у препродаји наоружања и војне технике. Овом ратном профитеру није у интересу завршетак ратног сукоба, јер на њему зарађује на стотине милиона евра.

Петро Порошенко (Фото: Сајт председника Украјине)

У 2014.години Петро Порошенко је постао председник Украјине, који је земљу стратегијски усмерио ка чланству у Европској Унији (изабравши за партнере Немачку и Француску) са ореолом „главног заштитника европских вредности од Русије“. За пет година тог политичког курса Украјина је реструктурирала државну енергетску компанију „Нафтогас“, где је смањила значајну количину коруптивних гасних послова, у циљу радикалног повећања војних расхода, под изговором супротостављња руској војној агресији. Украјински војни буџет је по свом обиму постао убедљиво највећи корисник јавних финансија, што је отворило огроман простор за разне типове корупционашких послова, који су по правилу заштићени од увида јавности. Тим поводом је Олена Трегуб- генерални секретар Независног антикорупционашког комитета за послове одбране (Independent Defence Anti-Corruption Committee) прошле године изјавила, да је ниво корупције у енергетском сектору смањен, не зато што је дошло до изненадне декриминализације друштва, него да се она из енергетског само преселила у одбрамбени сектор.

Испод самопрокламоване Порошенкове пароле која Украјину подиже на пиједестал државе која тобоже „штити Европу од Русије“, дешава се криминал невиђених размера. Тако је пре неколико дана на површину избила крупна афера коју су разоткрили новинари украјинског специјализованог анти-корпуцијонашког интернет портала Bihus. info.

На сајту је приказана криминална пирамида која разоткрива крупне пљачкашке послове у украјинском војно-индустријском комплексу, у којима су кључни актери људи блиски садашњем украјинском председнику. Иначе, војно-индустријски комплекс „Укроборонпром“ је једна гломазна организација која обједињава око 130 компанија, у којима ради око 80 хиљада људи.

Тако су новинари сазнали за пљачкашке послове у којима су учествовали заменик секретара Савета за националну безбедност и одбрану Олег Гладковски и његов син Игор Гладковски, са бизнис партнерима Виталијем Жуковим и Андрејом Рогозојом. Ова повлаштена криминална група је украјинском предузећима у оквиру „Укроборонпрома“ продавала компоненте које су за чак 300% скупље од уобичајених цена, преко чега су незаконито присвојили капитал у вредности од око 8,5 милиона евра.

Прочитајте ОВДЕ какав се то шокантан обрт десио а тиче се односа САД и Русије.

Извор: bog-rata. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је било на митингу одржаном 11. марта… погледајте како је Порошенко био дочекан.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА