Најновије

ПОВРАТАК БИБЛИЈСКИХ ДИВОВА: Три снимка наводно указују на поновни долазак митских бића (ВИДЕО)

Нефили су хибридна бића описана у Библији за које се наводи да су потомци синова Божјих и ћерки човечијих, како је описано у Књизи постања (6:1-4).

Илустрација (Фото: Pixabay. com)

У Књизи Бројева (13:32-33) описани су као дивови који настањују Канаан. Та загонетна врста није била идентична људима, али ни превише различита.

Ови старозаветни цитати описују Нефилиме док су још ходали Земљом:

"А кад се људи почеше множити на земљи, и кћери им се народише. Видећи синови Божји кћери човечије како су лепе узимаше их за жене које хтеше.(Књига постања 6:1-2)

А беше тада дивова на земљи; а и после, кад се синови Божји састајаху са кћерима човечијим, па им оне рађаху синове; то беху силни људи, од старине на гласу. (Књига постанка 6:4)

А Халев утишаваше народ пред Мојсијем; и говораше: хајде да идемо да је узмемо, јер је можемо покорити. Али други људи који идоше с њим говораху: Не можемо ићи на онај народ, јер је јачи од нас. И просуше зао глас о земљи коју уходише међу синовима Израиљевим говорећи: Земља коју прођосмо и уходисмо земља је која прождире своје становнике, и сав народ који видесмо у њој јесу људи врло велики. Видесмо онде и дивове, синове Енакове, рода дивовског, и чињаше нам се да смо према њима као скакавци, такви се и њима чињасмо.(Бројеви 13:30-33)

Тада Јесви-Венов, који беше од синова Рафајевих, и у копљу му беше триста сикала бронзе, и имаше ново оружје, хтеде да убије Давида. Али му поможе Ависај, син Серујин, и удари Филистејина и уби га. Тада се заклеше људи Давидови рекавши му: Нећеш више ићи с нама у бој да не угасиш видело Израиљево. После тога наста опет рат с Филистејима у Гову; и тада Сивехај Хусаћанин уби Сафа, који беше од синова Рафајевих. И опет наста други рат у Гову с Филистејима; и тада Елханан, син Јаре-Орегимов Витлејемац, уби брата Голијата Гетејина, коме копљача беше као вратило.

И опет наста рат у Гату, где беше један човек врло висок, који имаше по шест прста на рукама и на ногама, свега двадесет и четири, и он беше такође рода Рафајевог.

И ружаше Израиља те га уби Јонатан, син Саме, брата Давидовог. Та четворица беху синови истог Рафаја из Гата, и погибоше од руке Давидове и од руке слуга његових. (Друга књига о Самуелу 21:16-22)

Ова три видеа приказују бића која би, према мишљењу неких аутора, могла бити потомци некадашњих дивова.

НАСА је изгубила 74 научника у последњих неколико година је. Неки су животе изгубили "случајно" а неки су наводно починили "самоубиство". Прочитајте ОВДЕ све детаље.

Извор: Dnevno. hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА