Најновије

ВОЈСКА СРБИЈЕ МОЖЕ ДА СРУШИ И Ф-22 И Ф-35! Битно је открити их на време, а онда им нема спаса! Срби су Ф-117 пензионисали, тако ће проћи сви... (ВИДЕО)

Војска Србије би и данас, ако би морала, могла срушити и најмодерније летелице, каже пензионисани пуковник Золтан Дани. Нема авиона који се, каже он, не може срушити, ако се на време открије.

ПВО (Фото: Војска Србије)

Дани је рекао да нема авиона који се не може срушити, ако се на време открије.

Трећи ракетни дивизион 250 ПВО бригаде на данашњи дан пре 20 година оборио је понос америчке авијације - невидљиви бомбардер Ф-117.

- Четвртог дана бомбардовања неочекивано су изгубили авион за који су мислили да ни у једном случају не могу да изгубе, да нико не може да га открије, а камоли да га обори - рекао је Дани и додао да је амерички секретар одбране био изненађен када је вест чуо гледајући Си Ен Ен.

- "Имали смо руски систем 125 н Нева, била је то добро одржавана руска технологија с краја шездесетих која је у Југославију дошла почетком осамдесетих - казао је Дани и додао да је ипак најважније било то што је наша борбена послуга била максимално обучена.

- Захваљујући њима можете да рачунате на искоришћавање свих борбених могућности, чак и оних које до тада нису биле установљене - рекао је сада пензионисани пуковник и предавач на Универзитету Унион Никола Тесла.

Дани је рекао да је чуо да је захваљући том подвигу Трећег ракетног дивизиона 250 ПВО бригаде унапређена руска наука и техника.

- Један руски новинар ми је рекао знате шта господине Дани, унапредили сте руску науку и технику, разговарао сам са стручњацима у Русији, они су ми рекли 'Нисмо знали да са том нашом Невом може да се обори Ф-117' - пренео је Дани, који је после пензионисања радио у својој пекари у Скореновцу код Ковина.

Он је подсетио да је "ноћни соко" касније избачен из употребе иако је тада био симбол моћи америчке авијације.

- Сада су у употреби Ф-22 и Ф-35 и против њих бисмо се могли борити. Битно је да се циљ открије на време и онда се и против њих може борити исто као и против сваког другог авиона - рекао је Дани, који је додао да је за тај велики, несвакидашњи и неочекивани подухват заслужна цела борбена послуга.

Уколико САД напусте споразум РСМД неминован је “Хладни рат”. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг/ vesti-online. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА