Најновије

Офанзива Вашингтона на Приштину, Брисел све немоћнији

Дипломатска офанзива Вашингтона на Приштину, где се последњих недеља смењују амерички емисари са оштрим порукама упућеним лидерима косовских Албанаца, очигледно има циљ да САД надоместе све пасивнији Брисел у посредничкој улози приликом решавања питања КиМ.

Приштина (Фото: Јутјуб)

Лист наводи да његови неименовани саговорници тако оцењују појачано ангажовање америчких званичника "на терену", али и именовање Филипа Рикера за помоћника државног секретара задуженог за Европу и Евроазију.

Рикер, искусни дипломата који одлично познаје прилике на Балкану и важи за "човека који завршава послове", позвао је Приштину да укине таксе на српску робу, а Београд да прекине лобирање за повлачење независности Косова и за спречавање његовог пријема у међународне организације, подсећа се у тексту.

"Новости" указују да у Београд и Приштину крајем недеље долази амерички подсекретар за политичка питања Дејвид Хејли да би, како је најављено из Стејт департмента, разговарао о "историјској шанси да се постигне свеобухватни споразум о нормализацији односа".

Одмах за њим стижу и два главна саветника за спољну политику немачке канцеларке Ангеле Меркел - Матија леутенберг и Јан Хекер.

Прочитајте ОВДЕ ко је то нестао и сумња се да је убијен.

Извор: novosti. online
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Косово је Српско или Албанско? 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА