Најновије

ПРАХ СТИЖЕ У СРБИЈУ? Миру Марковић кремирају у Москви

Још се воде преговори са децом супруге бившег председника Србије и Савезне Републике Југославије Слободана Милошевића.

Мирјана Марковић (Фото: Јутјуб)

Мирјана Марковић, супруга бившег председника Србије и Савезне Републике Југославије Слободана Милошевића, биће кремирана у Москви, а још се воде преговори са њеном децом Маријом и Марком око тога да ли ће урна са пепелом накнадно бити пребачена у Пожаревац и положена у гроб под липом у ком почива њен супруг - незванично пишу "Новости".

Као што су '’Новости'’ раније писале, њена жеља је била да је сахране поред животног сапутника у дворишту њихове породичне куће, али нам је Драгољуб Кочовић, председник Удружења "Слобода" и дугогодишњи Мирин пријатељ, казао да се томе против њена деца. И управо се око тога сада воде преговори у руској престоници, у којој је у недељу, у 77. години преминула некадашња председница ЈУЛ-а. Лидер СПС Ивица Дачић поручио је да је спреман да у договору са породицом и "Слободом" пружи помоћ у организацији сахране. 

Од недеље поподне главна тема у Пожаревцу јесте смрт Мирјане Марковић, која је у овом граду одрасла и живела са породицом до пресељења за Београд. Испред закључане капије њене породичне куће у Немањиној 41, у недељу, али ни у понедељак, нисмо затекли никог од грађана. 

- Вероватно ће овде у уторак моћи да се пале свеће, као што то грађани раде кад више пута годишње обилазе гроб Милошевића – претпостављају комшије са којима смо разговарали. И они, али и многи други грађани, верују да ће Мирјана Марковић бити сахрањена поред супруга, јер је то била њена жеља. -На гробној плочи Слободана Милошевића уклесано је и њено име, што значи да је планирала да и она почива на истом месту – сматрају комшије.

У Градском одбору Социјалистичке партије Србије рекли су нам да се још увек не зна место сахране, али да ће, највероватније, то бити Пожаревац. Ипак, морају да сачекају одлуку своје централе у Београду, која је у контакту са Мирјаниним сином и ћерком. Да би она могла да се сахрани у дворишту, за тако нешто претходно мора да се прибави сагласност Скупштине града Пожаревца, као што је био случај и са сахрањивањем Слободана Милошевића, 18. марта 2006. године.

Како је Русија прекинула све односе са НАТО пактом, погледајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мркоњић о Мирјани Марковић

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА