Најновије

ВЕЉА ИЛИЋ ИМА ПОРУКУ ЗА ПУТИНА: Вучић ће побеснети! (ВИДЕО)

Председник Нове Србије (НС) Велимир Илић изјавио је да је народ на протесту у суботу у Београду показао јединство, али да је опозиција показала подељеност.

Веља Илић (Фото: Јутјуб)

- Народ који је дошао, показао је да је јединствен у захтеву да оде режим Александра Вучића - рекао је Илић на страначкој конференцији за новинаре.

Према његовој оцени, на протест је дошло много људи, "с обзиром на услове и да се зна да је превозницима забрањено да превозе грађане у Београд, да су укинути сви и редовни поласци којима је могло да се стигне на протесте".

- Ти људи су одвојили од уста да би показали своје незадовољство и то је за свако поштовање - истакао је Илић и констатовао да је, што се народа тиче, све било у најбољем реду.

- Али оно што забрињава јесте да се показала подељеност опозиције и да је део народа извиждао неке лидере опозиције, што шаље јасну поруку да их народ неће – рекао је лидер НС.

Он је указао да су говори лидера једног дела опозицје, после протестне шетње, били сувишни и да је требало пустити само представнике народа да говоре.

- Нејединство опозиције се показује и тиме што један део опозиције уопште није ни позван на протесте - предочио је Илић.

Он је поручио да "опозиција мора да седне и да се договори или сви под једну капу, па да усагласимо ставове или да се иде у два блока, с једне стране национални, а с друге овај такозвани грађански, који је либералнији према тим кључним питањима".

- Па онда, ако победимо Вучића на следећим изборима, формирати владу та два блока у којој чемо једни друге да контролишемо - прецизирао је Илић и оценио да је то најбољи начин да нема "послова без тендера, крађа и малверзација".

Он је уверен да Савез за Србију хоће да наметне лидере које нема и које народ неће и напомиње да "народ хоће новог лидера".

- Ми морамо да изнедримо тог новог лидера који ће се супротставити Вучићу, а из кога ће стати цела опозиција - поручио је Илић.

Он предвиђа да нема ништа од уласка Србије у Европску унију и зато позива Србију да се окрене себи и гради јаку привреду, економију и јако село. Илић је упозорио да Косово и Метохија не смеју да буду тема разговора у којима се помиње разграничење и било каква предаја територије.

- Косово је окупурано, тако се треба понашати и на то ставити тачку - рекао је Илић.

Он наводи да "режим хоће да распише изборе", али указује да "нико нормалан неће да изађе на изборе које ће они да распишу по њиховим правилима и да их купе и натерају народ да гласа под претњом".

- Мора да се поставе јасни захтеви и да се од РЕМ тражи да се неким телевизијама одузму националне фреквенције - нагласио је Илић.

Илић на конференцији замолио руског председника Владимира Путина да "не даје подршку Вучићу", јер "господин Путин мора да схвати да народ није за Вучића".

Борко Стефановић поручује: Блокаде и камповање нису искључени. Погледајте ОВДЕ.

Извор: FoNet, N1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Веља Илић објашњава како је Ана Брнабић постала тата!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА