Најновије

ЗБОГ ОВОГ ОРУЖЈА, ИРАН ЈЕ ПЕТА ВОЈНА СИЛА НА СВЕТУ! Амери боље да се држе на дистанци! (ВИДЕО)

Ирански војни командант изјавио је у четвртак да је Исламска република Иран једна од пет највећих сила на свету.

Иранска војска (Фото: Јутјуб)

- Данас, захваљујући благословима Исламске револуције, уживамо у домаћим производним линијама и технологији за производњу беспилотних летелица. Заправо, достигли смо врхунац и висок степен производње беспилотних летелица - рекао је командант војне јединице задужене за беспилотне летелице (дронове) Генералштаба војске Шахрам Хасанејад за ФНА.

- На основу званичних извора, исламски Иран је међу 5 напредних држава у производњи дронова - додао је он.

Иран је недавно остварио значајан напредак у својој индустрији ваздухопловства, посебно у дизајнирању и производњи беспилотних летелица. “Каман-12”, први домаћи широки дрон са млазним мотором, представљен је крајем јануара на изложби коју су одржале оружане снаге у Техерану.

Такође, у марту, командант бригаде иранског ваздухопловства генерал Азиз Насирзаде и саветник за науку и технологију Сорена Сатари званично су отворили масовну производњу беспилотних летелица “Каман-12” (УАВ).

Током церемоније у четвртак, први ваздухопловни центар, опремљен ласерском технологијом Програма за лансирање (ЛСП), отворен је у организацији Џихад за самоодрживост војске ваздухопловних снага (АСФ ССЈО). Ирански стручњаци су изоставили хидраулични систем у авиону и заменили га електромеханичким оператерима.

Дрон може слати информације добијене сензорима у ауто-пилот систем и користити ИНС / ГПС навигациони систем. Авион произведен у Ирану такође ужива у могућностима слања квалитетних слика на земљу. Мотор Ј33 је такође замењен Ј85 мотором који је снажнији и има више одговарајућих оперативних могућности. Ирански новоразвијени систем беспилотних летелица даје могућност лета од 10 сати, брзину од 200 км, радни радијус од 1.000 км и могућност преношења 100 кг терета.

Медведев се свети Украјини. Погледајте ОВДЕ како и зашто.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте колико је снажна противваздушна одбрана Исламске републике Иран

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА