Најновије

ХАФТАРОВИ БОРЦИ РАЗБИЈАЈУ ТЕРОРИСТЕ: Оборен авион снага ГНА, ево шта је покушао да бомбардује (ВИДЕО)

Снаге Либијске националне армије, на челу са фелдмаршалом Калифом Хафтаром, обориле су војни авион припадника оружаних група ГНА који је покушао да нападне војну ваздухопловну базу Ал-Џуфре, рекао је портпарол ЛНА, Ахмед Ал-Мисмари. Извештава се да су авионе обориле снаге противваздушне одбране војне ваздухопловне базе Ал-Џуфри.

Борац ЛНА на противавионском топу (Фото: Јутјуб)

- Копнене снаге одбране које су се налазиле у Ал-Џуфри обориле су војни авион терористичких група које су покушале да нападну војну базу јутрос. Било је три авиона, од којих су два побегла. Потрага за обореним авионом и пилотом је у току.

Калифа Хафтар је наредио офанзиву за преузимање контроле над Триполијем од ГНА снага почетком априла, што је довело до мобилизације снага лојалних ГНА. Kао одговор, оружане снаге лојалне Влади Националног савеза (ГНА) у Триполију започеле су војну операцију против ЛНА.

Либија је у хаос пала 2011. године, када је дугогодишњи вођа Муамер ел Гадафи био збачен и убијен од стране побуњеника које је подржао НАТО. Вакуум моћи изазвао је сукобљене милиције, криминалне банде и терористичке групе.

Католичка црква ће ускоро нестати! Остаће само прави хришћани! Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА