Најновије

ДОНБАС СЕ ВРАЋА У ДОМОВИНУ: Постаће ''пуноправни члан'' Русије (ВИДЕО)

Председник ДНР Денис Пушилин, у интервјуу за ТВ Јунион, изјавио је да је главни циљ Донбаса "повратак у домовину као њен пуноправни члан".

Денис Пушилин (Фото: РИА Новости)

Према његовим речима, Украјина доноси становницима региона само гранате, разарања, масе мртвих и блокаду, тако да се Донбас активно креће према Русији.

"Интеграциони процеси у прилично интензивној фази. Наравно, желео бих да буду бржи и бржи, али разумемо да постоји геополитички подтекст, и разумемо да је наш пут тежи и трновитији. Али, ипак, циљ је јасан, а ми у идемо тамо”, рекао је Пушилин.

Осим тога, он је у интервјуу говорио о формирању ДНР, борби против украјинских снага безбедности, као и о томе како људи Донбаса доживљавају губитак својих пријатеља и рођака.

У априлу 2014. године, власти у Кијеву покренуле су војну операцију против ДНР и ЛНР, које су прогласиле независност након државног удара у Украјини. Према УН-у, више од десет хиљада људи постали су жртве сукоба. О питању решавања ситуације у Донбасу разговарало се, нарочито, током састанака контакт групе у Минску, која је од септембра 2014. већ усвојила три документа којима се регулишу кораци за де-ескалацију сукоба. Упркос споразумима о примирју, размена ватре се наставља између обе сукобљене стране.

Ко је убио Гадафија, сазнајте ОВДЕ.

Озвор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Повлачење украјинске војске из Дебаљцева

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА