Најновије

СДА ПОПИСУЈЕ ВОЈНО СПОСОБНЕ БОШЊАКЕ: Илегална производња оружја и муниције у Федерацији БиХ

Председавајући Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик казао је у Мостару да "постоји илегални план прозиводње оружја и муниције у фабрикама наменске индустрије у Федерацији БиХ". Он је затражио провј еру ових информација.

Припадник ОС БиХ (Фото: ОС БиХ)

- Упознао сам председника Вучића с тим. Овде у Мостару у последња три месеца у два наврата се одржавају састанци СДА на којем присуствују сви председници месних организација те партије из овог региона. Долазе и представници обавештајне заједнице и безбедносне комисије СДА која овде организује попис свих војно способних Бошњака. Тиме се тачно хоће направити њихова профилација у смислу где су били, шта су радили у току рата, а они који нису војно обучени да се види на који начин би могли да се припреме за неке, по њима, евентуалности. Фабрике оружја и муниције у ФБиХ, које су директно под контролом Бошњака, односно СДА, повећали су своју неконтролисану производњу оружја и муниције. То је она прича о Бакиру Изетбеговићу и његовој тврдњи како за не дај Боже нешто произоди - рекао је Додик.

Поново је оптужио министре у Савету министара из Републике Српске.

- Савет министара треба њима да то пропусти. Немогуће је да се у фабрикама наменске индустрије ишта прозводи мимо налога које дају Оружане снаге БиХ или конкретног уговора који се мора предочити властима како би се дала сагласност. Они говоре како је наводно Србија спремна да се војно ангажује у делу Косова што је њихово потпиривање тензија међу људима овде. Сада је јасно какав је њихов план. Желе да задрже њима подобне Србе у Савету министара како би могли да пусте  фабрике наменске индустрије да раде и како би дозволили да њихова обавештајна служба несметано и даље прати и контролише званичнике Србије и Српске. То је нешто што ћемо морати да рашчистимо веома брзо - навео је Додик и поручио:

- Генеза тог проблема је далека, полази од тога када је међународна заједница овде уништила све фабрике наменске индустрије у Републици Српској, а у ФБиХ оставила шест фабрика наменске индустрије. Сада видимо да постоји илегални план прозиводње оружја и муниције у фабрикама и такве информације долазе код нас.Тражимо да се провере те информације, да ли је истина или није истина. Ја бих волео да није истина, али долазе информације да се управо о томе ради - рекао је Додик.

Да ли је у Сребреници било геноцида, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Јавни оглас запријем кандидата у ОС БиХ

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА