Најновије

РАМИ СЕ ДРМА "ПРЕСТО", ДОК ЛОБИРА ЗА ВЕЛИКУ АЛБАНИЈУ: Опозиција за 25. мај заказала велики национални протест против "криминалне хунте"!

Уједињена албанска опозиција одлучила је да следећи велики протест одржи 25. маја, како су навели, "против власти и балканског Мадура", како називају актуелног премијера Албаније Едија Раме.

Протести у Тирани (Фото: Јутјуб)

Током састанка председништва највеће опозиционе албанске странке Демократске партије, на којој су присуствовали и лидери политичких партија који чине савез уједињене опозиције, донета је одлука да се наредни „национални протест“ одржи 25. маја у 19 часова.

Најављујући протест, лидер демократе Љуљзим Баша изјавио је да настављају "суочавање, без повратка, са слугама владајуће криминалне хунте".

- Највиши форум Демократске партије заједно са лидерима коалиционих партнера извршили су анализу тешког стања државног удара у којој се налази земља. Цела Албанија и свет су разумели да је Еди Рама у паници од резултата истражних поступака у којима је директно умешан. Једногласна одлука опозиције представља фронталну конфронтацију у свим формама. Од овог тренутка бићемо свакодневно и сваког минута заједно са градјанима, суочени без повратка, са војницима и слугама владајуће криминалне хунте, све док поново не дискутујемо о повратку демократије - изјавио је Баша после састанка.

Од фебруара, када су почели протести албанске опозиције, до сада су одржано 11 окупљања, шест испред албанског парламента, три испред албанске владе и два у форми шетње од владе, преко парламента, па све до седишта Дирекције албанске полиције у Тирани.

Протест који је био одржан 11. маја био је најопаснији. Тада су били бацани молотовљеви коктели на зградама владе, парламента и полиције, те су били уништени прозори, улазна и задња врата владе, повредјено 16 полицајаца, пробијени полицијски кордони и приведено више од 50 лица.

Прочитајте ОВДЕ све о Сорошевом пакленом плану.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА