Најновије

ЗАПАД УЗНЕМИРЕН: Руски борац Су-57 имаће високо-прецизну “паметну бомбу"

Руски борац пете генерације Су-57 ће бити опремљен најновијом бомбом КАБ-250, изјавио је директор једног од највећих руских произвођача торпеда Игор Крилов.

Су 57 (Фото: РИА)

Према речима Игора Крилова, тестови КАБ-250 су у завршној фази и остало је само да се потврде неке њене карактеристике.

„Надамо се да ће то ускоро бити завршено. Нова ваздушна бомба већ је прошла цео циклус тестирања бомбардера Су-34 и биће интегрисана у борбено оружје Су-35. КАБ-250 налазиће се у трупу борбеног оружја последње, пете генерације, Су-57 ”, рекао је Крилов.

Он је такође искористио прилику да констатује да је развој пројектила завршен и да се укључене фабрике припремају за масовну производњу, која је предвиђена за 2020. годину.

Високопрецизна, експлозивна, ласерски вођена ваздушна бомба је дизајнирана да порази разне борбене системе, утврђења, гранате, инфраструктурне елементе и друге непријатељске објекте. Преко ласерског система, има високу прецизност удара.

Вреди напоменути да ће прва серијска производња борбених авиона Су-57 бити у оперативном коришћењу руских ратних снага 2019. године, а друга 2020. године.

Портал Русское оружие, цитирајући кинеске медије Mil.news.sina,  саопштио је да ће захваљујући новом фотонском радару, ловац моћи да “уништи” америчко оружје. Аутор је нагласио да Русија у последње две деценије спроводи модернизацију оружаних снага.

“Идеја Руса је врло јасна: нуклеарни пројектили штите земљу од масовне инвазије, док тактичко наоружање, као што су борци и ратни бродови, осигурава победу Русије у локалним сукобима”, пише портал.

Данас Русија развија технологије микроталасних фотона које су заиста нова фаза у развоју конвенционалног оружја.

“Карактеристика овог типа радара је да је компактан, лаган и има велики радијус. Може да одражава силуету авиона са резолуцијом која је неколико десетина пута већа него код обичног радара “, каже кинеска интернет страница.

Величина нових радара је скоро двоструко већа од оне која сада постоји, што им даје бројне, значајне предности.

Као резултат тога, кинески аналитичари верују да снажна заштита од електронског мешања може “потпуно уништити снажно северноамеричко уплитање”.

Тренутно, руска војска пролази кроз фазу модернизације. Постоје многе нове врсте оружја које су пуштене у рад. Међу најновијим примерима је и Су-57, борац пете генерације.

Путин наредио да најмање три авио-пука опреми ловцима пете генерације Су-57. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА