Најновије

ПУТИН ОТКРИО: Русија прави оружје које се до недавно могло наћи само у фантастичним причама

Благовремена реализација пројеката за развој ласерског оружја у Русији је изузетно важна, јер ће ове врсте оружја одређивати борбени потенцијал руских трупа у наредним деценијама и читавом 21. веку, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

Путин и ласер руске војске (Фото: Јутјуб/Правда)

Руски лидер је предложио да се на завршном састанку за развој ваздушно-космичких снага разговара о развоју напредног оружја, као и ласерског оружја.

„Разговараћемо о раду на системима ласерског наоружања који користе домаћу оптику и високо осетљиву оптоелектронику, укључујући и типове оружја која су се донедавно, искрено говорећи, могла наћи само у фантастичним причама, мислим на борбене тактичке ласерске системе. Они су већ направљени у пракси“, изјавио је Путин.

Књигу “Мрежни ратови” руских геополитичара Александра Дугина и Леонида Савина можете наручити ОВДЕ.

„Наглашавам да је правовремена реализација ових пројеката изузетно важна, јер ће управо ове врсте оружја наредних деценија практично за цео 21. век одређивати борбени потенцијал руске војске и морнарице“, закључио је руски председник.

Путин је на састанку о војним питањима у Сочију такође предложио да се размотре први практични резултати експлоатације најновије технике, укључујући ласерско оружје „Пересвет“ и ракетни хиперсонични систем „Кинжал“.

Средњошколци скандирали “Вучићу педеру” у Новом Саду, интервенисала полиција, више о томе видите ОВДЕ.

Извор: Rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА