Најновије

"НУДИО САМ ПЕТ МИЛИОНА ДА УБИЈУ МИЛОШЕВИЋА" Проговорио газда Језда! Испливале најчуваније тајне деведесетих

Јездимир Васиљевић (71), бивши власник некадашње пирамидалне штедионице "Југоскандик", тврди да је био у озбиљном сукобу са некадашњим председником СРЈ Слободаном Милошевичем и да је чак наручивао његово убиство!

Милошевић (Фото: Јутјуб)

- Кад је почела инфлација, отишао сам код Слобе и рекао му: „Човече, ово је вештачко стање, чему ово служи? Упропастиће се привреда?“. Он се само смејао и рекао својој секретарици: „Дај му неко жестоко пиће“. Ја сам му одговорио да не пијем алкохол, а он ми је наручио оранџину. Милошевић је намерно допустио инфлацију, која уопште није била потребна, а професор Драгослав Аврамовић ју је избрисао преко ноћи.

Почетак инфлације се поклопио с вашим одласком из Србије?

- Ја сам одржавао колико год сам могао девизни режим. Динар је био 60 динара за марку, а након мог одласка за три месеца је стигао на милијарде. То је многима одговарало. Унео сам два милиона марака у земљу, а на граници су ме ухватили и добио сам тужбу јер сам само желео да одржим платни систем.

И зато сте почетком марта 1993. побегли у Мађарску?

- Слоба је био председник зликовац. Људи су имали плату три марке, а он је уживао. Сазнао сам да је у оној вили у којој је живео поседовао златну сфингу, Рембрантову слику... А након што је дошао Лилић, сеф је био потпуно празан. Милошевићи све вредне ствари пребацили у Москву и много драгоцености је нестало. Када причам са Американцима који тврде да су Србију бомбардовали због Милошевића одмах им кажем да лажу. Јер да је тако, бацили би два томахавка одмах на његову вилу. Седмог марта 1993. године на састанку у Будимпешти Американцима сам нудио пет милиона марака за ликвидацију Милошевића, они нису хтели ни да чују. Американцима је Милошевић био изговор да узму Косово, а он је будала која то није знала.

Значи за све су нам криви Американци?

- Деведесетих мало ко није радио за Американце тј. пропаст Србије. У нашу обавештајну службу су Американци ушли још пре 1972. године. Они су све официре који су после постали пуковници поставили за своје агенте. Један наш пуковник, иначе њихов човек, био је главни организатор масакра у Сребреници, а после је у Хагу био сведок против оних које је могао да спречи да изврше злочин.

Да ли сте још на америчкој црној листи?

- Ја сам на црној америчкој листи од када сам организовао меч Боби Фишер -Борис Спаски. Американци су ме окарктерисали као особу која представља потенцијалну опасност по националну економску безбедност САД. Један адвокат ми је тражио 30 хиљада долара да ме скине са те листе. Рекао сам му да не бих ни за три милиона прихватио да ме скину са листе, јер желим да моји унуци читају како је њихов деда Језда, који је рођен у малом влашком селу постао опасност по Америку.

Кивни сте на Милошевића, али и на покојну Миру Марковић?

- Мира је убила Зорана Тодоровића Кундака, а он јој није био љубавник као што се причало. На дан када је убијен, боравио сам у Лозани у Швајцарској и видео Миру. Био сам изненађен, откуд она ту. Међутим, како сам касније сазнао она је злоупотребила неки папир који је Кундак потписао и инкасирала 125 милиона марака, а Кундак је тог дана погинуо. Новац са његовог рачуна је пребачен на рачун ЈУЛ-а. Она га је ликвидирала, а сумњам да то Слоба није знао.

Како данас живите?

- Пензионерски! Имам лепу холандску пензију, али не путујем нигде. Живим породичним животом. Жена ми је полуиндијанка из Еквадора и тамо живи са нашим сином. Она је научена од малена да поштују мужа, што није случај са женама из Србије. Супруга ме са сином посећује у Немачкој где се лечим. Имам седам стентова, али добро се држим психички. Физички нисам најбоље и имам проблема са кичмом. Треба да ми стигну и електрична колица како бих могао да се крећем лакше. Међутим, није ме закачила депресија и нервоза. Не пијем седативе, осим лекова за шећер.

Да ли сте пословали са Дафином?

- Никада нисам био у контакту са Дафином, она је из друге приче, јер је радила са Михаљем Кертесом. Ипак, отишао сам на њену сахрану. Међутим, јако сам се згрозио када је "стока" ишла за ковчегом и добацивала ми "Лопове, врати паре". Тада сам се изнервирао и ухватио једног од њих. Рекао сам му: „Које паре, ђубре једно?“ Код нас ће све да ти опросте, осим успеха! Није бадава прича „да комшији цркне крава“. У Србији и даље влада комунистички дух и чим неко нешто направи одмах га напада љубоморна и неспособна руља.

Опозицији је речено да неће добити подршку док Вучић не преда Косово. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА